Štýl

Mýty o nechtoch: Nie všetko, čo pri manikúre robíte, vám pomáha

"Určite ste už počuli neskutočne veľa informácií o nechtoch a o ich starostlivosti. Zistili sme, ktoré z nich sú pravdivé, a ktoré sa radia k obyčajným mýtom."

Diana Vaculová, 13. februára 2015 11:00
Ilustračné foto Foto: TASR - Michal Svítok
Napriek tomu, že v našej redakcií milujeme babské rady, vďaka ktorým si napríklad môžeme vyhladiť tvár, zjemniť vlasy či spevniť nechty, niektoré informácie, ktoré sa šíria medzi ľuďmi, majú skutočne ďaleko od pravdy.

Lak a studená voda


Skutočne ste uverili tomu, že vám lak zaschne pod studenou vodou? Tak to niekedy odstopujte a zistíte, že je to obrovský psychologický ťah. Ak chcete, aby vám vaše nechty rýchlo uschli, kúpte si rýchlo-schnúce laky alebo si ich dajte do tepla, to sú skutočné pomôcky.

Bodky na nechtoch


Určite poznáte fámu, ktorá hovorí, že biele bodky na nechtoch signalizujú nedostatok vitamínov. Omyl, v skutočnosti ide o drobné úrazy, ktoré ste možno ani nepostrehli, no na nechtoch sa ukážu. Samozrejme, ak ich máte na všetkých prstoch, mali by ste ísť k lekárovi, lebo v takom prípade môže ísť o ochorenie pečene alebo obličiek.

A čo vápnik?


Napriek tomu, že sa v našich nechtoch skutočne nachádza vápnik, nepomôže vám, ak sa ním začnete prejedať. Dôvod je jednoduchý, naše nechty potrebujú oveľa širšie spektrum vitamínov a minerálov, než len vápnik. No a ako ich získať? Zabudnite na drahú kozmetiku, tá síce môže byť prospešná, no základom by mala byť vaša strava, a teda príjem veľkého množstva ovocia a zeleniny.

Nechty a chemikálie


Určite vám už niekto povedal, že laky a umelé nechty vám poškodzujú tie vaše. Niečo na tom síce pravdy je, no oveľa horšie na nechty vplýva napríklad fajčenie či zlá životospráva. Pri chemikáliách, akými sú aj laky, vám stačí, ak vašim nechtom od nich dáte občas pokoj. Tak sa zregenerujú aj samé.

Čo s kožou pri lôžkach?


Mnohé dámy si ju zatláčajú alebo odstraňujú až do takej miery, že im lôžka krvácajú. Na toto do budúcna zabudnite, ak teda nechcete dostať nejakú infekciu. Na kožu pri lôžkach existujú špeciálne pomôcky, vďaka ktorým ju jednoducho orežete tak, aby ste si tým nespôsobili žiadne ranky.

ODPORÚČAME AJ:
Chystáte sa na hory? Týchto päť kúskov vám nesmie chýbať
Päť tipov, ako si poradiť s plesom na poslednú chvíľu
Zľavy opantali nákupné centrá: Tieto kúsky musíte mať
Urobte si dokonalý účes za pomoci obyčajných čiernych sponiek
Červená je farbou tejto sezóny. Doplňte si šatník

Komentáre