Štýl

Päť tipov, ako si poradiť s plesom na poslednú chvíľu

"Prekvapil vás váš partner alebo ste sa jednoducho na poslednú chvíľu rozhodli ísť sa zabaviť s partiou? Potom by ste mali poznať týchto päť trikov, vďaka ktorým nemusíte podľahnúť panike."

Diana Vaculová, 4. februára 2015 8:00
Ilustračné foto. Foto: TASR - Miroslav Košírer
Niektoré dámy majú už mesiace dopredu požičané či kúpené šaty, o rezerváciách u kozmetičiek a kaderníčok ani nehovoriac. Vy ste sa však dozvedeli dokopy pred piatimi minútami, že idete na ples a ani neviete kde vám hlava stojí. Nevadí, milé dámy, tu je päť trikov, vďaka ktorým všetko zvládnete.

Zabudnite na internetové objednávky


Ak idete plesať na poslednú chvíľu, skutočne by ste sa nemali spoliehať na internetové objednávky, a to aj v prípade, ak máte stránku, z ktorej chcete objednávať overenú. Pretože šaty na ples sú veľmi špecifické, najmä čo sa týka strihov a mier, čiže určite nechcete riskovať, že vám prídu a budete v nich plávať. Ďalšia vec je, že vám ani nemusia prísť v požadovanom termíne a vy ostanete bez šiat aj bez peňazí. Takže hor sa do nakupovania v kamenných predajniach, prípadne do požičovne šiat.

Posvieťte si na dresscode


Je pravda, že na mnohých študentských či dedinských plesoch nie je dresscode taký prísny a pokojne si tam dámy oblečú aj krátke šaty, no verte nám, na nóbl akcie akými sú plesy, hoc aj v malých mestách, sa to skutočne nehodí. No a keď si tie dlhé šaty budete vyberať, ideálna dĺžka je po zem. Síce budete mať dojem, že sa šúchajú o podlahu, opätky spravia svoje a ak nechcete vyzerať tak, že ste z nich vyrástli, tak si na ich dĺžku skutočne posvieťte.

Zlatá stredná cesta


Reč je o večernom líčení. Keďže idete na poslednú chvíľu, pravdepodobne vaša kozmetička nebude mať voľné. Ak teda nemáte v svojom okolí nejakého majstra v líčení a rozhodnete sa postarať o svoj look samé, riaďte sa týmto pravidlom – menej je niekedy viac. Nič sa nestane, ak si na ples dáte aj nude mejkap. Respektíve, ak sa rozhodnete pre výrazné oči, radšej zabudnite na tmavé pery.

Pozor na doplnky


Aj Coco Chanel sa riadila heslom, že predtým, ako odídete z domu, by ste sa mali postaviť pred zrkadlo a odobrať jeden doplnok. Presne tak, ples nie je o tom, aby ste ukázali, čo všetko máte vo svojej šperkovnici. A nezabúdajte na to, že na spoločenských akciách by ste mali mať malé kabelky, nie maxi tašky.

Extravagancia za každú cenu?


Pri extravaganciu dávame výstražný ukazovák. Nejedna celebrita sa pri pokusoch zbytočne vyniknúť popálila a určite nechcete patriť medzi tie dámy, na ktoré sa všetci síce pozerajú, no namiesto obdivu ide smerom k nich len kritika. V jednoduchosti je krása, na to by ste nemali zabúdať. Ak aj chcete niečím zaujať, potom nech je to len jeden výrazný prvok, nie celý outfit.

ODPORÚČAME AJ:
Urobte si dokonalý účes za pomoci obyčajných čiernych sponiek
Chcete mať pery, ktoré bude chcieť bozkávať každý muž? Inšpirujte sa
Pomarančové desatoro: Vďaka týmto tipom budete stále krásne
Červená je farbou tejto sezóny. Doplňte si šatník
Nebojte sa experimentovať: Stavte na metalické odtiene

Komentáre