Štýl

Päť tipov, ako zabrániť tvorbe vrások a vyzerať mlado bez Photoshopu

"Bez vrások a bez Photoshopu. To je sen nejednej ženy a my sme sa vám ho rozhodli splniť. Stačí, keď sa inšpirujete týmito piatimi radami a dáte vráskam jasné stop!"

Diana Vaculová, 23. februára 2015 12:00
Ilustračné foto. Foto: TASR/AP
Ktorá žena by nechcela vyzerať mlado a krásne? Odpoveď je všetkým jasná. No pre príjemný vzhľad vám nebude stačiť iba drahá kozmetika. Vaše telo potrebuje celkovú starostlivosť, čiže rozhoduje aj životospráva. Preto sme sa vám rozhodli priniesť päť tipov, ako zabrániť tvorbe vrások.

Životný štýl


Osemhodinový spánok a pitný režim. Aj to je cesta ku krásnej pokožke. Nemyslite si však, že ak jeden deň potiahnete dvanásť hodín v posteli, tak vám ďalší stačia štyri. Dôležitý je vyvážený režim, za ktorý sa vám odvďačí aj vaša pleť. Čo sa týka pravidelného pitia, nemali by ste zabúdať na to, že práve tekutiny ovplyvňujú pevnosť pokožky a bez nich peknú vizáž skutočne nedosiahnete. Ak máte suchú kožu, mali by ste sa hydratovať o to viac.

Olejčeky


Olivový, argánový či kokosový. Je to len na vás, no verte, že ak si z nich budete robiť pravidelné masky, vaša pleť sa vám odvďačí a starnutie skutočne oddialite. Tak čo, ktorý to bude?

Šťava z citróna


Okrem mnohých iných pozitívnych účinkov je dôležitá aj pre vašu pleť. Tú očisťuje a zároveň posilňuje. Takže hor sa do obchodu po citróny, ktoré vám môžu pomôcť aj s odmastením pleti či s vyrážkami.

Ovocie


Exotické ovocie, akým je napríklad ananás alebo papaya, to sú tí správni pomocníci proti vráskam. Ananás si môžete naukladať na vašu pleť ako uhorku. Vďaka kyseline citrónovej, ktorú obsahuje, bude vaša pokožka ihneď krajšia, bez odumretých buniek a pri pravidelnom používaní aj bez vrások. No a papaya, tá je zase ideálna ako prísada do pleťových masiek. Má vynikajúce účinky najmä pri vráskach okolo očí.

Losos a jeho zázračné účinky


Omega 3 mastné kyseliny, ktoré obsahuje, vám pomôžu na ceste za mladosťou. Ideálne však je, aby ste ho jedli aspoň raz týždenne. Určite nájdete na internete obrovské množstvo receptov, ako ho konzumovať, nebráňte sa teda kreativite.

ODPORÚČAME AJ:
Vyhrajte nad rozštiepenými končekmi vlasov
Mýty o nechtoch: Nie všetko, čo pri manikúre robíte, vám pomáha
Zaľúbený Valentín je tu už čoskoro: Tieto kúsky vám nesmú chýbať
Tieto doplnky úplne zmenia váš vzhľad
Chystáte sa na hory? Týchto päť kúskov vám nesmie chýbať

Komentáre