Štýl

Prichádza jeseň: Zmeňte šatník, zmeňte i kozmetiku

"Ani v zime predsa nechodíme v krátkej sukni a žabkách, prečo by sa teda mala naša pleť v zimných mesiacoch uspokojiť s krémom, ktorý ju ochránil pri tridsiatich stupňoch? "

Eva Frantová, 16. septembra 2015 12:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP
S príchodom jesene odkladáme všetky letné, krátke a vzdušné veci a vymieňame ich za niečo poriadne teplé, čo nás zahreje natoľko, aby sme zvládli jesenné sychravé dni. Rovnako by to však malo byť i so starostlivosťou o pleť. Ani v zime predsa nechodíme v krátkej sukni a žabkách, prečo by sa teda mala naša pleť v zimných mesiacoch uspokojiť s krémom, ktorý ju ochránil pri tridsiatich stupňoch?

Letná ľahkosť


Naša pleť je tým, čo nás chráni pred vonkajšími vplyvmi za každého počasia. V lete sa však oveľa viac premasťuje, a preto nám stačí jemný hydratačný krém a mycia emulzia bez prídavku oleja, aby sme pleť ešte viac nepremasťovali. Rovnako to je i s mejkapom. Letné horúce počasie sa s hrubou vrstvou krycieho krému priam neznesie. Uprednostňujeme preto ľahké zloženie BB krému s troškou púdru na zabezpečenie dostatočnej fixácie.

Zimná ochrana nadovšetko


V zime je to však tak trochu inak. Naša pleť je vystavená veternému a nanajvýš chladnému počasiu. Preto ju treba dostatočne hydratovať, a to po všetkých stránkach. Na začiatok vymeňte svoju ľahkú letnú odličovaciu emulziu za prípravok olejovej konzistencie. Ten pleť dostatočne premastí a zabráni tak jej vysušovaniu z dôvodu chladnejšieho počasia. Následne zvoľte krémy hustejšej konzistencie, ktoré pleť hydratujú do hĺbky až na niekoľko hodín.

Rovnako ako v lete spontánne jeme ľahšie jedlá a naopak v zime si doprajeme i nejaký ten múčnik, i naša pleť si zaslúži vhodnú starostlivosť. Vyskúšajte byť pozorný k svojej pokožke a o chvíľku bude pre vás táto starostlivosť samozrejmosťou.

ODPORÚČAME AJ:
Krásne a zdravé obočie? Jedine s ricínovým olejom
Ste odporkyňou podkladovej bázy? Chyba
Ako sa postarať o plavky po kúpaní? Prinášame návod
Vlasy pobozkané slnkom? Skúste odtieň brond

Komentáre