Štýl

Chcete mať nohy ako z obrázka? Inšpirujte sa spolu s nami

"Mnoho žien si potrpí na krásne a drahé topánky. Bohužiaľ, často zabúda na oveľa dôležitejší fakt, a to na vzhľad svojich nôh. Ak sa už nechcete trápiť so suchými a popraskanými pätami, začítajte sa."

Diana Vaculová, 9. júla 2014 14:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo


Dôvodov, prečo vzniká na pätách tvrdá a popraskaná koža, je mnoho. Často to súvisí so zlou obuvou, s nedostatočnou hydratáciou alebo hygienou, ale aj s nadváhou či s inými zdravotnými problémami. Ak sa teda chcete pýšiť krásnymi nohami, nemali by ste tento problém prehliadať. Poradíme vám, ako bojovať s týmto kozmetickým defektom.

Napriek tomu, že väčšina dám považuje popraskanú kožu na pätách za detail, je to časť tela, ktorú si najmä v lete všíma mnoho ľudí. No v prvom rade, ak o ne zanedbáte starostlivosť, môžete si spôsobiť nepríjemnú bolesť a zdravotné komplikácie. Tomu sa dá, samozrejme, vyhnúť. Tu sú tri tipy.

Hydratujte


Základom celého procesu omladzovania chodidiel je ich samotná hydratácia. Predpokladáme, že svoje telo natierate krémami minimálne po každej sprche. Nezabúdate však pri nanášaní náhodou na päty? Dajte si na to pozor. Nedostatok hydratácie kože je jednou zo základným chýb, ktorých sa bežne dopúšťame.

Odstráňte nadbytočné


Počuli ste už o pilníku na päty? Alebo o odstraňovaní odumretého tkaniva pomocou pemzy či orezávača kože? Nie? Chyba. Toto vám naozaj nesmie chýbať vo vašej kozmetickej výbave. Najmä, ak chcete mať krásne a jemné nôžky.
Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo

Balzamy na chodidlá


Balzamy na pery či vlasy sú svetoznáme. O tých na nohy sa už hovorí menej. Nevieme, prečo je táto téma stále tabu, každopádne vám ich vrelo odporúčame. Balzamy na chodidlá boli vyvinuté odborníkmi na špeciálne použitie pre tvrdé, suché a popraskané päty. Výsledok? Neuveriteľný! Vďaka látkam, ktoré obsahujú, sa budú tkanivá na vašej koži rýchlejšie obnovovať, aj rýchlejšie regenerovať. A najlepšie na tom celom je, že efekt môžete vidieť už po pár dňoch. Nuž, hor sa do toho!

ĎALŠIE ČLÁNKY:


Desať pravidiel, vďaka ktorým budete vždy vyzerať očarujúco
Chcete pekné hnedé opálenie? Tu je päť trikov, ako na to
Buďte krajšia aj bez plastík, tu je sedem tipov
Krajšia pokožka už o pár dní, stačí jesť tie správne potraviny
Chcete byť krajšia? Riaďte sa týmito pravidlami

Komentáre