Štýl

Chcete pekné hnedé opálenie? Tu je päť trikov, ako na to

"Koľko trikov na pekné opálenie poznáte? My vám predstavíme tie najúčinnejšie."

Diana Vaculová, 2. júla 2014 6:00
Ilustračné foto Foto: TASR/Martin Baumann


Aj vám sa už niekedy stalo, že ste sa opálili nepravidelne a mali ste na pokožke fľaky? Alebo že ste sa napriek neustálemu natieraniu spálili? Nuž, problém môže byť v tom, že robíte chyby, ktoré si ani len neuvedomujete. Aké? To sa dozviete nižšie, aby ste sa im mohli najbližšie vyvarovať.

Odložte všetky parfumy


Je úplne normálne, že každá žena chce príjemne voňať. No v prípade, že idete váš deň stráviť opaľovaním sa alebo prácou na priamom slnku, mali by ste sa vyhnúť všetkým voňavkám. Môže sa totiž stať, že zreagujú na vašej pokožke so slnkom a výsledným efektom budú fľaky či dokonca pigmentové škvrny. A to by ste predsa nechceli.

Betakarotén


Nie každá žena má dostatok pigmentu, a i to je dôvodom červeného opálenia sa, ktoré teda určite nie je žiadaným. Našťastie vám môžu pomôcť aj ľahko dostupné vitamíny, ktoré zoženiete takmer v každej lekárni. Betakarotén napomáha pokožke k vhodnejšiemu sfarbeniu, zabraňuje prenikaniu škodlivých látok zo slnečného žiarenia a ešte aj zabraňuje tvorbe nepravidelného fľakatého opálenia.

Doprajte si píling


Na každej pokožke sa nachádzajú nečistoty či odumreté bunky. Tie sú často dôvodom, prečo dochádza k nepeknému opáleniu. Skúste si preto pred vašim prvým privítaním slnka spraviť píling, ktorý vašu pleť dokonale preberie k životu a zároveň vďaka nemu bude pokožka môcť dýchať. Po vašom prvom slnení naň však na istú dobu zabudnite, pretože opálenie sa nachádza vo vrchnej časti pokožky a pílingom by ste si ho nechtiac odstraňovali.
Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Liekom sa vyvarujte


Antibiotiká či rôzne hormonálne lieky dokážu v kombinácii so slnkom narobiť peknú neplechu. Preto by ste sa ich užívaniu mali vyhnúť. Samozrejme, ak je ich denná dávka nutná, ako napríklad pri antikoncepcii, stačí, ak si liek nedáte ráno, ale až večer po opaľovaní. Môžete tak predísť rôznym vyrážkam či fľakom.

Antioxidanty


Majú neskutočné množstvo pozitívnych účinkov pre vaše telo. Jedným z nich je určite aj to, že dokonale očistia a ochránia vašu pleť. No a ako sa k nim dostanete? Dajú sa zakúpiť aj formou tabliet, ale oveľa jednoduchším riešením je jedenie ľahšej stravy, ktorá je na ne bohatá.

No a na záver len myslite na to, aby ste obmieňali vaše plavky. Nie preto, že musíte byť za každú cenu kráľovnou pláže, dôvod je oveľa jednoduchší. Vyhnete sa tak nepekným bielym pásikom, ktoré by v kombinácií s letnými šatmi mohli spôsobiť faux pas.

Komentáre