Štýl

Päť tipov, ako dosiahnuť žiarivo biely úsmev

"Bieliace pasty? Drahá procedúra u zubára? Kdeže, biele zuby si zabezpečíte aj inak. A oveľa jednoduchšie a lacnejšie."

Diana Vaculová, 30. júla 2014 6:00
Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván


Byť štýlová, to nie je len o dokonale zladenom outfite. Ak chcete byť naozaj trendy, musíte mať aj krásny úsmev. Ten môžete dosiahnuť aj tak, že sa budete vyhýbať výrazne farbiacim potravinám, medzi ktoré patrí aj červené víno či káva. Takisto sa odborníci zhodujú, že ak chcete mať žiarivo biely úsmev, mali by ste zabudnúť na fajčenie. Alebo sa môžete jednoducho inšpirovať našimi piatimi radami a konzumovať nižšie uvedené jedlá.

Zeler


Jedzte zeleninu. Napríklad zeler. Pozor, nie však jeho uvarenú podobu napríklad v polievke. Najlepšie je, ak ho budete konzumovať v surovom stave. Môžete ho primiešať do šalátu, urobiť z neho pomazánku alebo ho zjesť iba tak. Fantázii sa medze nekladú. No a jeho účinky sú geniálne – či už siahnete po buľvovom alebo stonkovom.

Jablká


Červené či zelené. Zvoľte si tie, ktoré máte radšej. Oba druhy majú totiž vďaka svojej konzistencii schopnosť zbaviť sa zubného povlaku, ktorý spôsobuje kazy. Ak budete mať teda chuť na nejaké ovocie, jablko je určite tou správnou voľbou.
Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Ananás


Verili by ste, že ananás je podľa stomatológov účinnejší ako zubná pasta? Zamedzuje vzniku kazov, zlepšuje dych a váš úsmev bude neodolateľný.

Pomaranče


Pomaranče a ich známy vitamín C vedia dopomôcť aj ku krajšiemu úsmevu. Stačí, ak si ich nakrájate na mesiačiky a zjete. Potom už len pozorujte, ako posilnia zubnú sklovinu a ako vás postupne zbavia nepekného žltého sfarbenia, po ktorom skutočne nik netúži.

Jogurt


No nie len tak hocijaký. Najlepším pre zuby je grécky, a to hlavne preto, že nie je nijako ochutený. Tento druh jogurtu dodáva zubom potrebné vitamíny a zlepšuje ich kvalitu. Ak sa vám pri pomyslení na konzumáciu jogurtu bez sladidiel zviera žalúdok, nevadí. Osladiť si ho môžete napríklad vyššie uvedeným ovocím.

ĎALŠIE ČLÁNKY:


Päť rád, ako si poradiť s problematickou pleťou
Päť tipov, ako sa dopracovať k sexy postave
Buďte krajšia aj bez plastík, tu je sedem tipov
Krajšia pokožka už o pár dní, stačí jesť tie správne potraviny
Chcete byť krajšia? Riaďte sa týmito pravidlami

Komentáre