Hudba a film

Necenzurovaná Nymfomanka príde do kín v októbri

"Nymfomanka I a II dánskeho režiséra Larsa von Triera sa stala najúspešnejším klubovým filmom roka. Do kín sa chystá aj jej necenzurovaná verzia."

TASR, 14. augusta 2014 9:00
Youtube screenshot Foto: Youtube screenshot


Asociácia slovenských filmových klubov (ASFK) otvárala distribučný rok 2014 prvou časťou dlho očakávanej štúdie ženskej sexuality dánskeho režiséra Larsa von Triera. Jeho Nymfomanka I a II sa stala najúspešnejším klubovým filmom roka. Už o necelé tri mesiace uvedie asociácia do kín aj dlho diskutovanú režisérsku verziu. Nymfomanka "director's cut" príde do slovenských kín 30. októbra.

Obe fámami a dohadmi sprevádzané časti "necenzurovanej" erotickej drámy budú mať už o pár dní premiéru na medzinárodnom filmovom festivale v Benátkach. Celková dĺžka trvania diela je päť a pol hodiny, čo je o hodinu a pol viac ako dĺžka dvoch doteraz uvedených častí.



Slovenskí diváci tak už onedlho uvidia túto otvorenú filmovú štúdiu doplnenú o odvážnejšie sexuálne scény, o nové epizódy i o ďalšie dialógy. Oficiálna synopsa filmu znie: "Nymfomanka je nespútaný a poetický príbeh cesty ženy od jej narodenia až do päťdesiatky. Vyrozpráva nám ho hlavná postava, nymfomanka Joe." Zdá sa, že vízia kontroverzného filmára sa vďaka pridanému materiálu završuje.

ĎALŠIE ČLÁNKY:


Na festivale v Toronte predstavia nový maďarsko-slovenský film
Woody Allen pozýva na romantické Azúrové pobrežie
V Expendables 3 sa predstavia nové hviezdy
Scarlett Johansson zapletená do špinavého kšeftu
Erotická nahrávka s Cameron Diaz dorazila do kín
Batman a Superman sa proti sebe postavia v spoločnom filme
Trailer k filmu 50 odtieňov sivej

Komentáre