Život

Tri jednoduché kroky, ako eliminovať stres v našom živote

"Ak chcete získať späť kontrolu nad svojím životom, ponúkame vám jednoduchý spôsob. Prvým krokom je opýtať sa samých seba na tri základné otázky."

, 24. septembra 2014 12:00
Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Stres, požiadavky od šéfa, tlaky od obchodných partnerov. Slová, ktoré nie veľmi obľubujú manažéri, obchodníci, ale aj bežní zamestnanci. Stres je pocit alebo stav, ktorý nerozlišuje pohlavie, vek ani farbu pleti. Je prítomný u každého bez rozdielu. Každý z nás už zažil a stále zažíva situácie, keď stratil kontrolu nad situáciou. Neustále tlaky zo strany vedenia na pracovný výkon nám zrazu obrátia život na ruby.

Ak chcete získať späť kontrolu nad svojím životom, ponúkame vám jednoduchý spôsob. Prvým krokom je opýtať sa samých seba na tieto tri základné otázky.

Čo potrebujeme zastaviť?


Možno budeme musieť prestať pracovať 24 hodín denne. Možno budeme musieť zmeniť stravovacie návyky alebo sa vzdať zlozvyku ako je fajčenie alebo pozeranie televízie do neskorého večera. Možno budeme musieť prestať neustále očakávať, že niekto vyrieši naše problémy za nás.

Dôležitým krokom v tomto prípade je identifikovať veci, ktoré nefungujú a vyzvať samých seba, aby sme ich prosto zastavili. Keď nebudeme plytvať časom na nepodstatné veci, získame priestor na to, aby sme mohli riešiť úlohy, ktoré sú pre náš život oveľa dôležitejšie.

Čo potrebujeme naštartovať?


Musíme vedieť, čo chceme v našom živote zlepšiť. Nechajme si čas na sebarefelxiu. Venujme viac času sebe, zhovárajme sa s priateľmi. Vážme si sami seba. Čím viac času si venujeme a budeme klásť dôraz na naše skutočné potreby, tým menej stresu budeme pociťovať.

Musíme identifikovať skutočné potreby a vízie v našom živote. Ak sme presvedčení, že nám k sebazdokonaľovaniu pomôžu meditácie, tak je potrebné, aby sme s tým začali už dnes a rozhodnutie sme neodkladali na druhý deň.

Čo musíme urobiť navyše?


Musíme robiť veci s nadšením. Musíme rozdávať optimizmus a vnímať svet okolo seba. Každý, kto povie, že lásku, vďačnosť, úctu či dôveru nepotrebuje, tak klame.

Čím viac nadšenia budeme rozdávať, tým ľahšie budeme riešiť problémy, s ktorými sa stres spája.

Keď začneme dodržiavať tieto jednoduché kroky, tak začneme získavať život pod kontrolu. Budeme schopní si udržať to, na čom nám záleží.

ĎALŠIE ČLÁNKY:


Mladík zarobil milióny: Peniaze ma neurobili šťastným, tvrdí
Pohľad milionárov, ktorý nám chýba, aby sme boli bohatí
Sedem finančných chýb novomanželov predtým, než prekroja tortu
Desať silných slov, ktoré efektívnejšie rozhýbu váš biznis
Päť trikov, vďaka ktorým v tejto kaviarni trávia zákazníci dlhé hodiny
Toto je desať najlepších hotelov pre váš biznis

Komentáre