Život

Všetko, čo ste kedy chceli vedieť o orgazme, ale báli ste sa opýtať

"O ženskom orgazme toho už bolo povedané aj popísané veľa. Táto intímna oblasť natoľko púta pozornosť, že vznikajú ďalšie a ďalšie výskumy, ktoré prinášajú nové zistenia. "

Andrej Onufer, 19. novembra 2014 12:00
Ilustračné foto záber z filmu 50 odtieňov šedej. Foto: Universal Pictures


Portál popsugar.com zozbieral niektoré z nich a ponúka najšťavnatejšie fakty o veľkom „O.“ Dozviete sa napríklad ako často možno dosiahnuť orgazmus, kto viac predstiera a ďalšie zaujímavosti.

Na veľkosti záleží


Štúdia škótskeho psychológa Stuarta Brodyho z roku 2012 potvrdzuje, že na veľkosti záleží. Najmä u žien, ktoré dosahujú vaginálny orgazmus. Aj keď otázka veľkosti bola v minulosti pripisovaná kultúrnym tlakom alebo stereotypom, dnes možno povedať, že ide o dôležitý fakt. Ženy vyvrcholia ľahšie s mužmi, ktorí majú väčší pohlavný úd, najlepšie 14,7a viac centimetrový.

Predčasné orgazmy majú aj ženy


Myslíte si, že sú to len muži, ktorí „prichádzajú skôr,“ ako je vhodné? Nie je to pravda. Ženy majú tiež skúsenosti s predčasnými orgazmami. Portugalská štúdia z roku 2011 zistila, že až 40 percent žien dosiahlo orgazmus skôr než zamýšľali. Dokonca u troch percent žien ide o chronický problém.

Lepšia komunikácia, lepší sex


Štúdia z Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health ukázala, že sex si vedia oveľa viac vychutnať ľudia, ktorí sa navzájom počúvajú, snažia sa pochopiť emócie svojho partnera a dokážu byť empatickí.
Ilustračné foto záber z filmu Nymfomanka. Foto: Zentropa Christian Geisnaes


Je možné dosiahnuť orgazmus zakaždým?


Nie je to nič nereálne, aj keď väčšina žien také šťastie nemá. V roku 2009 vedci Kim Wallen a Elisabeth Lloyd skúmali vzorku 100 žien vo veku od 18 do 60 rokov. Výsledkom bolo, že 11 percent žien dosiahlo orgazmus pri každom sexe. Zaujímavosťou je, že rovnaký počet žien vyvrcholenie pri sexe nedosiahlo nikdy.

Väčšina žien predstiera


Je nám ľúto, chlapci. V roku 2011Erin Cooper z Temple University zistil, že až 60 percent žien pri pohlavnom styku alebo orálnom sexe predstiera orgazmus. Čiže tri z piatich. Kurióznym je fakt, že nejde čisto o ženskú záležitosť. Totižto 25 percent mužov pripustilo, že predstierajú tiež.
Ilustračné foto Foto: TASR/AP


Cvičenie môže spôsobiť orgazmy


Nezistilo sa, čo to spôsobuje, ale v roku 2012 vedci z Indiana University zistili, že aj cvičenie môže vyvolávať orgazmus. Nazvali to „Coregasm." Štúdia odhaduje, že až 15 percent žien môže pri cvičení pociťovať zážitok podobný orgazmu. Takýto jav je oveľa menej častý u mužov.

ODPORÚČAME AJ:
Desať sexi trikov pre nezabudnuteľnú svadobnú noc
Desať čudných fóbií, o ktorých ste doteraz nepočuli
Červy dokážu odhaliť vašu politickú orientáciu
Mrazivé cestovateľské historky: Mŕtvola pod matracom a krysa
Nepamätáte si obdobie, keď ste boli bábätkom? Vieme prečo

Komentáre