Život

Najbláznivejšie záľuby ľudí: Niekto hrá tenis, iní robia toto

"Sto ľudí, sto chutí. Niekto rád tancuje, iní hrajú loptové hry, niekto uprednostní relax s knihou v ruke. A potom sú tu ľudia, ktorí radi ničia kombajny či surfujú na Aljaške."

Róbert Sprock, 25. septembra 2014 12:00
Deadbodyguy.com Foto: Deadbodyguy.com


Dnes sme si pre vás vybrali netradičnú tému – o netradičných činnostiach, ktoré istá skupina ľudí rada vyhľadáva vo svojom voľnom čase. Môžu vás pobaviť, no niektoré z nich sú extrémne nebezpečné, preto vás prosíme, čítajte, ale neinšpirujte sa.

The Dead Body Guy


Tak si na internete hovorí 47-ročný Chuck Lamb. Jeho záľuba je v skutku netradičná, uletená a bežný človek pokojne povie, že hraničí s bláznovstvom. Chuck sa totiž rád aranžuje do póz, v ktorých má v konečnom dôsledku vyzerať „čo najviac mŕtvo“. Keď je so stylingom hotový, odfotí sa, prípadne urobí krátke video. To potom zavesí na svoju stránku. A prečo to robí? Podľa jeho slov vraj vždy túžil stať sa uznávaným hercom. Vďaka tejto záľube sa mu to aj pomaly darí. Na amerických staniciach mal pár aprílových špeciálov a niekoľkokrát sa objavil aj v tamojších talk show.


Inak je tento muž šťastne ženatý, má šesť detí, ktoré, keď ho raz nájdu doma mŕtveho, budú sa určite smiať a hovoriť mu, aby pekne vstal a raz a navždy si z nich prestal robiť žartíky.

Ľadovcový surfing


Čo si predstavíte pod pojmom Aljaška? Panenskú prírodu? Sneh a ľadovce všade, kam sa len pozriete? Ak si práve predstavujete gigantický ľadovec padajúci do mora, ktorý vytvorí obrovskú vlnu, na ktorej sa následne surfujete, tak gratulujeme. Zrejme už poznáte ľadovcový surfing. Ten pozná aj Garrett McNamara, ktorý šiel na Aljašku s jediným účelom. Nájsť čo najväčší ľadovec, ktorý padá do mora, aby si na vlne ňom spôsobenej, mohol do sýtosti zasurfovať.


Skôr, ako si zbalíte vyhrievaný neoprén a rezervujete letenku, mali by ste vedieť, že tím profesionálnych surfistov, ktorý sa tam vybral naposledy, bol natoľko traumatizovaný, že sa tam už nikdy nechce vrátiť.

Derby v ničení kombajnov


Áno, čítate správne. Derby v ničení kombajnov je záľuba, v severnej Amerike to dokonca povýšili na šport. O čo v ňom ide? Ako už napovedá názov, cieľom je so svojím kombajnom zničiť kombajn niekoho iného. Bláznivé, že? Tak pozerajte.


Pokiaľ ste muž alebo žena, s dostatkom času Páčila sa vám ukážka a rozmýšľate, že tiež zahodíte svoju tenisovú raketu a nahradíte to novým hobby? Nie je to však lacná záležitosť. Ojazdený kombajn stojí od 30 do 200-tisíc eur, čo by mohol byť menší problém. No a pokiaľ prehráte, môžte investovať znovu. A znovu a znovu...

Žalovanie


Aj keď je Jonathan Lee Riches práve vo väzení, nič mu nebráni pokračovať vo svojom koníčku. Alebo skôr posadnutosti. Tento muž podal najviac žalôb na svete v celej histórii, vďaka čomu je aj zapísaný v Guinessovej knihe rekordov. A ako na to Riches odpovedal? Myslím, že to možno aj viete. Podal žalobu na ľudí z Guinessovej knihy rekordov.

Muž, ktorý sa už dlhé roky lieči z rôznych psychických chorôb, dokopy podal viac ako 2600 žalôb na všetkých, respektíve všetko možné. Medzi jeho najslávnejších obžalovaných patrí bývalý prezident USA George Bush, Paris Hillton, žalobu podal tiež na Britney Spears či Marthu Stewart. Okrem iného zažaloval aj somálskych pirátov, pamätník Lincolna či Eiffelovu vežu.

Train Surfing


V prípade, že je pre vás perspektíva na bezplatné cestovanie a peknú vyhliadku lákavá, je pre vás ako stvorený Train Surfing. Musíte mať však radi adrenalín. Ide o jazdu vlakom, s tým rozdielom, že nejazdíte pohodlne usadený v kupé, ale jazdu si užívate z vonku, snažiac sa udržať rovnováhu. Teda, pokiaľ si viete užiť pocit, keď sa v neuveriteľnom vetre pokúšate udržať na trasúcom sa vlaku pod vami, ktorý ide rýchlosťou plus - mínus 100 kilometrov za hodinu.

Táto „hra“ vznikla v Nemecku v roku 1980 a rýchlo sa stala populárnou. Možno aj vďaka dosť veľkej vtedajšej medializácii. Po dočasnom útlme sa tento koníček opäť dostal do módy, keď sa v roku 2005 tajomný muž „Trainrider“ vyšplhal na najrýchlejší nemecký expres a prešiel na ňom celú cestu.


Mimochodom, teraz je táto zábavka populárna hlavne v južnej Afrike, ale predtým, než sa vydáte do čierneho kontinentu na vlakovú stanicu, mali by ste vedieť, že len od roku 2005 do roku 2008 pri pokúšaní sa o Train Surfing umrelo 40 detí. Takže ani tento koníček nie je bezpečný a určite ani v medziach zákona.

ĎALŠIE ČLÁNKY:


Američania hľadajú sex fejtónistu – marihuanistu
Dokonalosť neexistuje a všetci máme právo na intímne fantázie
Slovensko prekvapila správa o samovražde hokejistu
Toto sú najštýlovejšie ženy šoubiznisu
Nahý škandál Hollywoodu

Komentáre