Život

Zadok Kim Kardashian verzus sonda Rosetta

"Firefox oslávil desať rokov. Sonda Rosetta prekonala Kim Kardashian. V najlepších selfie minulého roka sa objavila aj kráľovná Alžbeta."

Tablet.TV, 19. novembra 2014 9:00
Kim Kardashian Foto: TASR/AP


Rozruch minulý týždeň vyvolala Kim Kardashian West, keď cez sociálne siete povzbudila fanúšikov, aby spoločne ovládli internet. K statusu pripojila fotku, publikovanú v poslednom vydaní magazínu PAPER, na ktorej odhaľuje svoj pozadie. Jej nahé fotky internet skutočne ovládli, avšak ťažko povedať, či si to Kim predstavovala takto.

Napriek tomu, že Kim sa snažila ovládnuť internet, populárnejšia, aspoň čo sa Twitteru týka, bola sonda Rosetta. Modul Európskej vesmírnej agentúry, ktorý sonda vypustila, bol prvým strojom, ktorý pristál na kométe. Pár dní po pristátí však vedci stratili s modulom kontakt. V uplynulých dňoch obsahovalo #hešteg ,,pristátie kométy“ alebo #hešteg ,,kométa“ viac než 479 tisíc tweetov, pričom #hešteg ,,prelomiť internet“ alebo #hešteg ,,Kardashian“ len viac než 307 tisíc tweetov. Na webe nájdete aj trasu sondy Rosetta, a to od roku 2004 až po jej pristátie.

Na stránku Bored Panda môžete pridávať fotky tých najkrajších ciest na svete. Zatiaľ sú pridané fotky napríklad z nórskych, rumunských či kanadských ciest.

Profilom uplynulého týždňa je jednoznačne profil nášho prezidenta Andreja Kisku. Tisícky ľudí lajkovali a komentovali jeho príspevky a fotografie, ktoré pridával na Facebook. Tie posledné sa týkali spomienky na nežnú revolúciu.



Firefox oslávil 9.novembra 10 rokov. Mozilla pri príležitosti narodenín prehliadača vyzvala užívateľov, aby sa s logom Firefoxu odfotili a snímky s heštegom fx10 zdieľali na sociálnych sieťach. Firefox oslavuje narodeniny aj kampaňou s názvom Vyber si nezávislosť. Vo výročnej edícii prehliadača môžete jednoduchšie odstrániť stopy po tom, na čo ste na internete klikli. Pomocou tlačítka, ktoré si pridáte na lištu, program vymaže vaše aktivity v posledných piatich minútach, dvoch hodinách alebo v uplynulom dni.

Hoci nám do konca roka chýba ešte viac než mesiac, portál Mashable už teraz vie, aké sú tie naj selfie roku 2014. Je medzi nimi prvá instagramová fotka z vesmíru, selfie vo vnútri sopky či photobomba anglickej kráľovnej.

ODPORÚČAME AJ:
Týždeň na webe: QR kódy aj na náhrobných kameňoch
Mrazivé cestovateľské historky: Mŕtvola pod matracom a krysa
Desať čudných fóbií, o ktorých ste doteraz nepočuli

Komentáre