Život

Ide do tuhého! Legendárny turnaj pokračuje Krajskými kolami

"Víťazi McDonald’s Cupu pocestujú na EURO 2024 do Nemecka."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 29. apríla 2024 10:35
Foto: McDonalds Cup
Už celé štvrťstoročie je neodmysliteľnou súčasťou futbalovej sezóny mládeže. Jedinečný turnaj McDonald’s Cup, ktorý spája malých futbalistov a futbalistky z celého Slovenska, pokračuje Krajskými kolami.

Do jubilejného 25. ročníka sa prihlásilo rekordných 1 140 základných škôl, ktoré bojovali v kvalifikačných a okresných kolách o postup do kraja. „Sme veľmi radi, že záujem o McDonald’s Cup každoročne rastie, čoho dôkazom je aj prekonaný rekord prihlásených základných škôl. Už 25 rokov s láskou organizujeme McDonald’s Cup. Najväčší futbalový turnaj pre základné školy. Aktuálne nás hrá už každá druhá základná škola na Slovensku,“ hovorí Lucia Poláčeková z McDonald’s Slovakia. Vyhlasovateľom turnaja je Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a mládeže Slovenskej republiky, odborným garantom Slovenský futbalový zväz (SFZ).


„Naším cieľom v 25. ročníku bolo zapojiť čo najvyšší počet škôl a zároveň zapojiť čo najviac detí, čo sa nám aj podarilo. Ďalším zámerom je zatraktívniť Krajské kolá, v ktorých chceme vytvoriť pravú futbalovú atmosféru a nezabudnuteľný zážitok pre všetkých účastníkov,“ hovorí Cyril Janoško, koordinátor grassroots futbalu SFZ. Rovnako ako v predošlých ročníkoch, naďalej platí pravidlo, že v každom tíme musí byť na ihrisku minimálne jedno dievča, čím sa organizátori podieľajú na rozvoji ženského futbalu na Slovensku.

A teraz už ide do tuhého!

Maratón Krajských kôl odštartuje v Martine už 6. mája 2024 v Športovom areáli Pltníky , postupne ho budú hostiť mestá Košice, Poprad, Banská Bystrica, Nitra, Považská Bystrica, Jaslovské Bohunice a Dunajská Lužná. Na jednotlivé Krajské kolá prídu osobne futbalové hviezdy z daného kraja a tiež ambasádori 25. ročníka McDonald’s Cup SMILO, Kopačkovo, Peter Herstek s ktorými si bude môcť každý hráč a hráčka zakopať.


„Sme hrdí, že môžeme pokračovať v jedinečnom projekte, ktorý už celé štvrťstoročie prináša inklúziu a radosť deťom z celého Slovenska. Všetci fanúšikovia sú na Krajských kolách i veľkom Finále srdečne vítaní,“ pozýva Lucia Poláčeková z McDonald's Slovensko. Pre malých futbalistov a futbalistky sú pripravené aj rôzne vecné ceny v spolupráci s hlavným športovým partnerom 11teamsports so značkou Nike, Demisport, Rajec a ďalšími partnermi.

Patrónmi 25. ročníka sú slovenský reprezentant, útočník Sparty Praha Lukáš Haraslín a Lucia Ondrušová, bývalá hráčka národného tímu, ktorá ako prvá dosiahla métu 100 štartov za Slovensko.

Sviatok Futbalu v Trnave a EURO 24

Takmer osemdesiat víťazných škôl zabojuje v Krajských kolách o postup na Sviatok futbalu – Finále Majstrovstvá Slovenska, ktoré sa uskutoční na štadióne Antona Malatinského v City Aréne v Trnave, kde svoje domáce zápasy hráva FC Spartak Trnava. Bude to obrovský sviatok mládežníckeho futbalu a veľký zážitok pre každého účastníka.


Do veľkého Finále, ktoré sa uskutoční 28. a 29. mája v Trnave, si vybojuje postup osem najlepších škôl. Noví šampióni McDonald’s Cupu sa môžu tešiť na nezabudnuteľný zážitok, pretože všetci hráči víťazného tímu pocestujú na EURO 2024 v Nemecku, konkrétne do Frankfurtu nad Mohanom. „Víťazov Krajských kôl čaká Sviatok futbalu v City Aréne v Trnave, kde pripravujeme veľkolepé Finále a nezabudnuteľná hlavná cena. Tou je zájazd do Nemecka na EURO 2024, kde uvidia hrať našu reprezentáciu. Určite sa majú na čo tešiť. Na záver by som sa chcel poďakovať Ministerstvu školstva, vedy, výskumu a mládeže Slovenskej republiky a generálnemu partnerovi McDonald’s za spoluprácu a prípravu jubilejného 25. ročníka,“ uzatvára Cyril Janoško, koordinátor grassroots futbalu SFZ.

McDonald’s Cup 2024 – KRAJSKÉ KOLÁ:
Martin- 6. 5. 2024 - Športový areál PLTNÍKY, futbalový štadión, Martin
Košice- 7. 5. 2024 - Čermeľská cesta 1431/40, Lokomotíva Košice
Poprad- 9. 5. 2024 – NTC Športová 2, Poprad
Banská Bystrica- 10. 5. 2024 - Sládkovičova 34, Radvaň
Nitra- 13. 5. 2024 - Jesenského 4, hlavný štadión Nitra
Považská Bystrica- 14. 5. 2024 - Športovcov 342/3, 017 01 Považská Bystrica
Jaslovské Bohunice- 15. 5. 2024 - Športový areál ŠK Blava, Jaslovské Bohunice
Dunajská Lužná- 16. 5. 2024 - OFK Dunajská Lužná, Športová 749, 900 42 Dunajská Lužná


Komentáre