Život

Highlighty týždňa: Tom Jones kraľoval na Bratislavskom hrade

"Britský spevák navštívil metropolu Slovenska, najstarší muž prezradil tajomstvo dlhovekosti a český portál pobavil svojich čitateľov. Aj to sa stalo minulý týždeň."

Tomáš Kušnír, 25. augusta 2015 11:00
Tom Jones. Foto: TASR
Bratislava si minulú stredu večer (19.8.) zaknihovala ďalší hudobný zážitok. V rámci Vivien Exclusive Night vystúpil na západnej terase Bratislavského hradu britský spevák Tom Jones. Koncertu so špeciálnou atmosférou hradných priestorov neprialo počasie a dážď prinútil návštevníkov obliecť si igelitové pršiplášte, ktoré organizátori pohotovo pripravili pre každého diváka. Sir Tom Jones ponúkol celkom 24 piesní, medzi nimi aj viacero hitov zo svojej päťdesiatročnej úspešnej dráhy.



Česko pobavil portál, z obce Lednice urobil v slovenčine Chladničky


Nový turistický portál Juhomoravského kraja, na ktorý upozornil denník Mladá Fronta DNES, získal publicitu, o akú nestál. Doslovne totiž preložil názvy desiatok obcí na južnej Morave. Narážal na to, že slovenský preklad vyhlásil južnú Moravu za Bratislavský kraj, zámok Lednice za Chladničky a folklórnu legendu Jožku Černého prekrstil na "Schwarzen Joshka". V ruskej verzii sa z kultúrnej pamiatky svetového dedičstva UNESCO Lednice stal Cholodilnik a v anglickej Refrigerator.

Youtuber Coby Persin ukázal pravú tvár sociálnych médií


Užívateľov opäť raz zaujal sociálny experiment, ktorý, ako už býva zvykom, vystríha pred nástrahami internetu. Jeho aktérom je Youtuber Coby Persin, ktorý si vytvoril na Facebooku falošný profil a snažil sa vylákať neznáme mladé dievčatá na stretnutie. Väčšina z 12 až 13-ročných dievčat súhlasila, hoci ho nepoznala.



Najstarší muž na svete prezradil tajomstvo dlhého života


Guinnessova kniha svetových rekordov oficiálne minulý týždeň uznala za najstaršieho žijúceho muža na svete 112-ročného Japonska. Jasutaro Koide žije v stredojaponskom meste Najoga. Narodil sa 13. marca 1903 a pracoval ako krajčír. Na slávnostnom akte za prítomnosti príbuzných dnes prezradil svoje tajomstvo na dlhý život: nič nepreháňať, ani pitie ani fajčenie. Jeho obľúbeným jedlom je chlieb a je pozoruhodné, že Koide ešte stále číta noviny bez okuliarov.

ODPORÚČAME AJ:
Desať najlepších prírodných náhrad cukru. Ktorá zachutí vám?
Elektrické SUV kupé e-tron Quattro Concept prejde až 500 km na nabitie
Ak vašu hlavu len tak-tak obišla žatva, je čas na ten správny olej
Posteľový rozhovor môže zachrániť váš sexuálny život

Komentáre