Život

Posteľový rozhovor môže zachrániť váš sexuálny život

"Stal sa sex len rutinou vášho dlhoročného vzťahu? Možno ste zanedbali komunikáciu."

Zuzana Onufer, 20. augusta 2015 10:00
Foto: TASR/AP
Sex s dlhoročným partnerom sa niekedy dá prirovnať k vyšumenej kole, ktorú ste omylom nechali deň otvorenú. Každý vie, že komunikácia medzi partnermi je vo vzťahu veľmi dôležitá, pretože nikto nedokáže čítať myšlienky toho druhého. To isté však platí aj pre váš sexuálny život. Tu je päť znakov toho, že o tom nehovoríte dostatočne, ako aj rady, ako to napraviť a dostať do sexu opäť vášeň.

1. Nedostávate to, čo chcete


Možno by ste uvítali, aby sa vás partner viac dotýkala alebo bozkával skôr než ide priamo na vec. Možno by ste chceli skúsiť niečo iné počas predohry alebo zmeniť obvyklú polohu. Nebojte sa o tom partnerovi povedať, porozprávať sa o tom. Možno naozaj stačí len málo k tomu, aby ste si to viac užili.

2. Váš partner robí niečo, čo vám nie je príjemné


Necítite sa pohodlne pri nejakom partnerovom úkone, ale ticho to pretrpíte? Chyba! Musíte to rázne zastaviť a vysvetliť, že sa vám to nepáči a že nech to už viac neskúša. Sex má byť pôžitkom pre oboch. Nikdy to nemôže dobre fungovať vtedy, keď jeden si užíva a druhý to len nejako prežije.

3. Po sexe máte pocit frustrácie


Kým na začiatku vzťahu ste mali po sexe pocit absolútneho blaha, dnes také niečo neprežívate. Sex je nuda a keď k nemu raz za čas dôjde, chcete to mať čo najskôr za sebou. Môžete z toho byť obaja frustrovaní a zamýšľať sa nad tým, prečo tá vášeň a chémia, ktorá medzi vami bola dávno vyprchala. Dajte voľný priechod vašim tajným túžbam a fantáziám, pohovorte si v posteli o tom, čo by ste chceli vyskúšať ako dodať rutinnému aktu potrebnú iskru.

4. Predstierate orgazmus


Ak ho predstierate, potom si ukrádate možnosť hovoriť s partnerom o tom, čo by ste chceli zmeniť alebo vylepšiť. Nikdy to preto nerobte. Predstierať, že ste práve mali najlepší sex vo svojom živote síce môže povzbudiť partnerovo ego, ale vy sa tým len vzďaľujete od dosiahnutia naozajstného orgazmu.

5. Myslíte pri tom na niečo iné


Zatiaľ čo sa partner úporne snaží, vy zatiaľ myslíte na to, čo budete dnes variť alebo na tú krásnu kabelku vo výklade. Prípadne sa chcete viac vzrušiť tým, že si pri tom predstavujete nejakého sexi herca. Obidve je absolútne zle. Takto len odďaľujete problém, ktorý máte vo svojom sexuálnom živote. Opätovná rada preto znie komunikujte, komunikujte a ešte raz komunikujte o tom, čo by ste chceli alebo naopak čo vám prekáža, čo vás vzrušuje a čo nudí. Postupne sa tak môžete dopracovať k sexu, ktorý zrejme už nebude taký živelný a vzrušujúci ako na začiatku, ale zato vášnivý a plne uspokojujúci vaše sexuálne potreby.

Zdroj: popsugar.com

ODPORÚČAME AJ:
Kukuričné lupienky vynašli ako prevenciu masturbácie
Rytmus prestal snívať, začal žiť svoj Sídliskový sen
Býva vám pri cestovaní zle? Vieme, ako tomu zabrániť
Česká speváčka láme rekordy: Tento klip sa stal hitom internetu
Chcete byť chytrejší? Nepoužívajte tieto slová

Komentáre