Hudba a film

Česká speváčka láme rekordy: Tento klip sa stal hitom internetu

"V Nafrněnej si zahralo viacero českých herečiek a hercov, ale aj producent pripravovaného albumu, uznávaný hudobný skladateľ Jan P. Muchow."

TASR, 19. augusta 2015 8:00
Foto: screenshot youtube.com
Nový videoklip k piesni Nafrněná predstavuje česká herečka a speváčka Barbora Poláková. Vtipné a ironické video s hviezdnym hereckým obsadením predznamenáva sólový debut, ktorý český hudobný objav chystá na jeseň.

"Museli sme vytvoriť presný natáčací plán, ktorý nemohol byť porušený ani o desať minút. Niektoré kamarátky totiž prišli v deň natáčania iba na dve hodiny. V prípade klasického nakrúcania by to zrejme skĺbiť nešlo," komentuje Poláková vznik videoklipu, ktorý na YouTube zaznamenal už vyše 279.000 videní.

V Nafrněnej si zahralo viacero českých herečiek a hercov, ale aj producent pripravovaného albumu, uznávaný hudobný skladateľ Jan P. Muchow. "Finálnu podobu scenára sme dali dokopy s Terezou Kopáčovou. Ale námet, ako i pôvodná vízia večierka, je Tomáša Měcháčka. Ten už mal však neskôr dosť svojej práce, príbehovo a ideovo som to všetko dotiahla počas dlhých debát s väčšinou z hercov a Terezou," vysvetľuje herečka, speváčka a recesistka genézu videoklipu, ktorý textom i obrazom ironizuje (nielen) v umeleckej brandži všadeprítomné klebety, pretvárku a predsudky.

Pôsobivé dielo predstavuje Polákovú ako výbornú autorku. Nakrúcalo sa v júni v Prahe s rovnakým tímom, ktorý je podpísaný aj pod populárnym videoklipom k piesni Kráva. "Prišlo mi logické obvolať všetkých zainteresovaných, keďže si ich vážim a ich prácu mám rada," dodáva Barbora Poláková. Zároveň však upozorňuje, že hoci je Nafrněná pilotným singlom jej pripravovaného autorského debutu, "dosť sa vymyká celému albumu. Jeho nálada je predsa len viac melancholická".

TASR poskytla informácie PR manažérka vydavateľstva Supraphon pre Slovensko Adriána Čahojová.

ODPORÚČAME AJ:
Skupina Iron Maiden zverejnila ukážku z albumu The Book Of Souls
Slávu by som nezvládla, zošalela by som, tvrdila Amy
Kino novinky týždňa: Môžete sa tešiť na Fantastickú štvorku
Päť dôvodov, prečo sú Mimoni takí populárni

Komentáre