Hudba a film

Kino novinky týždňa: Môžete sa tešiť na Fantastickú štvorku

"Tento týždeň sa môžete tešiť na viaceré filmové lahôdky."

Tomáš Kušnír, 13. augusta 2015 10:00
Ilustračné foto. Foto: Barracuda Movie

Fantastická štvorka


Jedni z najznámejších a najdlhšie slúžiacich komiksových hrdinov zo stajne vydavateľstva Marvel sa vracajú, aby znovu získali svoje super schopnosti, ktoré ich preslávili po celom svete. Ben, Sue, Johnny a Reed sú obyčajní mladí outsideri, ktorí majú sklony k objavovaniu a prekonávaniu hraníc známeho sveta. Jedným z ich cieľov je aj rozlúsknutie problému interdimenzionálneho cestovania. Akonáhle majú dojem, že túto úlohu zvládli, vydajú sa na cestu do alternatívneho vesmíru. Počas cesty do nepoznaného priestoru ich stretne nečakaná premena.



V hlave


Obdobie dospievania môže byť veľmi komplikované. Riley, ktorá je vytrhnutá zo svojho starého života na americkom Stredozápade, po tom, ako sa jej otec musí kvôli novej práci presťahovať do San Francisca, nie je žiadnou výnimkou. Rovnako, ako my všetci, aj Riley je zmietaná svojimi emóciami – Eufóriou, Strachom, Hnevom, Nechutenstvom a Depresiou. Všetky tieto emócie spoločne nažívajú v tzv. Riadiacom centre v mozgu, odkiaľ jej pomáhajú vysporiadať sa s nástrahami bežných dní. V najnovšom prírastku do kolekcie Pixaroviek sa prenesieme na jedno z najpozoruhodnejších miest vôbec – priamo do ľudského mozgu.



Krycie meno U.N.C.L.E.


Opäť sa stretávame s dvomi špičkovými agentmi organizácie U.N.C.L.E (United Network Command for Law Enforcement). Američan Napoleon Solo (Henry Cavill) a Rus Illya Kuryakin (Armie Hammer) bojujú proti všetkým zločincom, ktorí ohrozujú svet. Príbeh sa odohráva na začiatku 60. rokov 20. storočia, na vrchole studenej vojny. Agent CIA Solo a agent KGB Kuryakin bojujú proti záhadnej zločineckej organizácii, ktorá si podmaňuje svet prostredníctvom šírenia jadrových zbraní a rôznych moderných technológií. Kľúčom k nájdeniu hlavných vinníkov je dcéra nemeckého vedca. Začína súboj s časom, aby sa zabránilo celosvetovej katastrofe.



ODPORÚČAME AJ:
Skupina Tata Bojs pripravuje nový album
Do kín mieri dokument o Amy Winehouse
W. ALLEN: Všetci žijeme podriadení krehkej nepredvídateľnosti života
Päť dôvodov, prečo sú Mimoni takí populárni
Spisovateľ Jurík: Poľná ulica je základným pôdorysom môjho života

Komentáre