Život

Highlighty týždňa: Pápež nakupoval, milionárka obdarovala papagájov

"Prečítajte si, čo zaujímavé priniesol prvý septembrový týždeň."

Tomáš Kušnír, 7. septembra 2015 12:00
Pápež František v optike v Ríme 3. septembra 2015. Foto: TASR/AP
Pápež František priťahoval pozornosť davov z nezvyčajného dôvodu - odskočil si z Vatikánu do Ríma kúpiť nové okuliare. Optik zvyčajne chodieva s novými okuliarmi do Vatikánu, ale tentoraz trval pápež na tom, že osobne navštívi optiku v centre Ríma. Pred obchodom, v ktorom František strávil asi hodinu a na konci nástojil na tom, že za seba zaplatí, sa medzičasom zhromaždili davy ľudí. Pápeža sprevádzali asistent, ochrankár a niekoľko policajtov.

Milionárka odkázala svojim papagájom 100.000 dolárov


Rovných 100.000 amerických dolárov sa z pozostalosti istej milionárky ušlo jej kŕdľu 32 papagájov. Leslie Ann Mandelová odkázala svojim korelám uvedenú sumu vo forme fondu, ktorý bude spravovať jej nevlastný syn. V Mandelovej poslednej vôli sa uvádza aj požiadavka, aby papagáje ostali žiť vo voliére v jej dome v East Hamptone. Dokument zároveň stanovuje podrobné pokyny týkajúce sa starostlivosti o papagáje.

Kontroverzná speváčka Miley Cyrus zverejnila nový album na internete


Miley Cyrus. Foto: TASR/AP
Bývalá hviezda Disney zverejnila svoj nový album online. Oznámila to minulú nedeľu počas udeľovania cien VMA. Americká speváčka Miley Cyrus vydala piaty štúdiový album Miley Cyrus & Her Dead Petz a prekvapila tým všetkých kritikov. Oproti albumuBangerz z roku 2013 je to veľká zmena. Dvadsaťdvaročná speváčka opustila popové melódie a prešla na iný štýl tvorenia hudby. Na nahrávke je 23 piesní, v ktorých hviezda seriálu Hannah Montana skloňuje marihuanu a rôzne sexuálne výrazy.



Aljaška očami a selfie palicou Baracka Obamu


Americký prezident Barack Obama sa ako prvý úradujúci prezident počas uplynulého týždňa zúčastnil návštevy amerického štátu Aljaška. S cieľom poukázať na klimatické zmeny ozvláštnil svoju cestu niekoľkokrát. Okrem toho, že sa stretol s dobrodruhom a "odborníkom na prežitie" Bearom Gryllsom, s ktorým natočili časť známeho televízneho programu, prezident USA sa rozhodol osobne zaznamenať svoj výlet na kameru.




ODPORÚČAME AJ:
Na hladnú ženu romantika neplatí
Svadobné šaty kúpené cez internet? Sklamanie môže byť obrovské
Prekvapivé zistenie: Každému sa snívajú rovnaké sny. Čo znamenajú?
Chodíte s introvertom? Pripravte sa na tieto veci

Komentáre