Život

Svadobné šaty kúpené cez internet? Sklamanie môže byť obrovské

"V poslednom období sa množia prípady, keď si ženy objednajú modely cez internet asi za 100 eur, prídu im však v nepoužiteľnom stave."

TASR, 28. augusta 2015 10:00
Ilustračné foto. Foto: TASR/Henrich Mišovič
Nevesty by si nemali nechať výber šiat na poslednú chvíľu. Treba sa po nich rozhliadať aj niekoľko mesiacov pred termínom svadby.

"Najmä, ak je sobáš v septembri. Šaty treba vtedy hľadať už v apríli či máji. V tomto čase je veľa svadieb, na tento termín majú salóny väčšinu šiat rezervovanú," povedala pre TASR majiteľka svadobného salónu Simona Hanova. V zimných mesiacoch, keď je sobášov menej, sa však nevesta dostane k modelom aj niekoľko týždňov pred svadbou.

Požičiavanie je v kurze


Ženy si podľa nej šaty radšej požičiavajú ako kupujú. Zaváži cena. Modely od návrhárov si totiž v salóne možno požičať od 300 do 1000 eur, nákup takýchto šiat by ich vyšiel minimálne vyše 3000 eur. Záleží od kraja. Šaty na požičanie majitelia salónov pravidelne kontrolujú, tie s malými chybičkami ponúkajú do výpredajov.

Hanova varuje nevesty pred nákupom šiat cez internet, a to najmä z Číny. "V poslednom období sa množia prípady, keď si ženy objednajú modely cez internet asi za 100 eur, prídu im však v nepoužiteľnom stave," uviedla.

Nevesty sú stále verné klasike, pri výbere farby volia snehobielu a siahajú po tylovej sukni. Nižším ženám odporúča Hanova topánky na vyšších podpätkoch a voľne padajúce šaty. Lichotiť im však bude aj strih morskej panny. "Tylové sukne ich zbytočne skracujú, tie, ako aj strih sukne do áčka odporúčam skôr vyšším ženám," povedala. Pri dlhých šatách by sukňa nemala byť vyššie nad členkami.

Aktuálne trendy prajú podľa nej farebným aplikáciám či stuhám na šatách, ženy ich volia najmä počas jari a leta. "Tiež nie je pravidlom, že topánky musia byť biele, tu sú farby tiež vítané," dodala.

ODPORÚČAME AJ:
Hybridné auto na vzduch? Žiadne sci-fi, ale realita budúcich dní
Highlighty týždňa: Tom Jones kraľoval na Bratislavskom hrade
Jamesa Bonda stvárnili viacerí, prvenstvo ale patrí Seanovi Connerymu
Ste odporkyňou podkladovej bázy? Chyba

Komentáre