Život

Prekvapivé zistenie: Každému sa snívajú rovnaké sny. Čo znamenajú?

"Nech zdvihne ruku ten, komu sa už snívalo, že mešká a nemôže sa dostať k svojmu cieľu."

Zuzana Onufer, 26. augusta 2015 12:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP
Už je tomu niekoľko rokov, čo ste skončili školu, ale opakovane sa vám sníva o tom, že idete na skúšku či píšete písomku? Alebo sa celí spotení a vystrašení prebudíte zo sna, kde vás niekto prenasledoval alebo ste padali z útesu? Každý z nás takéto sny občas máva. Sú výsledkom emócie, ktorú práve cítime alebo konkrétnej situácie, ktorá sa nám prihodila. Tu sú najčastejšie snové témy, ako aj odpoveď na to, čo nám týmto náš mozog chce povedať.

Skúška alebo test


Sen: Ste v škole a čaká vás dôležitá skúška alebo písomka. Sprievodným pocitom je, že meškáte alebo, že na ňu nie ste dostatočne pripravený.
Čo to znamená: Robenie skúšky vo vašom sne je často znamením sebahodnotenia, kritického skúmania samého seba. Je to mimochodom spoločný sen všetkých perfekcionistov. Mnohokrát sú tieto sny spojené so stresom v práci alebo stresom z blížiacej sa udalosti. Spojené je to aj s vašimi obavami, ako budete vnímaní zo strany vašich spolupracovníkov, obavami, že nie ste dostatočne pripravení a že zlyháte. Snažte sa v živote prijať sám seba takého aký ste, reálne zhodnoťte svoje schopnosti, ako aj očakávania vášho okolia.

Prenasledovanie


Sen: Prenasledujú vás monštrá alebo vrahovia. Vy sa im snažíte uniknúť.
Čo to znamená: Ak vás niekto vo sne prenasleduje, je to reakcia na to, že sa cítite byť v živote ohrození z vonkajšieho alebo vnútorného prostredia a hľadáte únik. Alebo to môže signalizovať aj to, že sa snažíte od niečoho utiecť. Skúste sa zamyslieť, čo vám v živote naháňa strach, čím alebo kým sa cítite byť ohrození a skúste sa s tým konfrontovať.

Smrť


Sen: Niekto blízky vám umrie
Čo to znamená: Smrť zvyčajne symbolizuje zmenu, situáciu, kedy sa niečo končí a niečo iné začína. Sen, že člen rodiny alebo priateľ umiera, neznamená, že zomrie aj reálne. V skutočnosti je to znakom toho, že práve prežívate vo svojom živote nejakú zásadnú emocionálnu zmenu. Berte to ako znamenie nového začiatku.

Meškanie


Sen: Máte nejaký cieľ, ale nedokážete sa tam dostať napriek tomu, že sa veľmi snažíte.
Čo to znamená: Sen o tom, že prídete niekam neskoro vyvoláva váš pocit, že ste niečo významné vo svojom živote zmeškali. Môže to znamenať aj úzkosť z toho, že si na seba beriete príliš veľa a nezvládate to. Je najvyšší čas začať efektívnejšie využívať svoj čas na rôzne zmysluplné pracovné alebo voľnočasové aktivity, ako aj čas zhodiť nadbytočnú záťaž zo svojich ramien.

Nahota


Sen: Ste niekde na verejnosti a ste úplne nahí
Čo to znamená: Sen signalizuje, že máte pocit zraniteľnosti. Máte strach z toho, že budete zahanbení, že ľudia napríklad odhalia nejaké vaše tajomstvo, ktoré malo ostať skryté a vy sa pred nimi ocitnete akoby nahí. Skúste sa spýtať sami seba, čo je to najhoršie, čo by sa o vás mohli ľudia dozvedieť a zamyslite sa nad tým, či to nechcete priznať.

Pád


Sen: Stále padáte a nemôžete to zastaviť
Čo to znamená: Má to dve protichodné interpretácie. Sen symbolizuje vaše obavy z toho, že ste pustili k vode nejaký problém alebo situáciu vo vašom živote. Máte z toho pocit zlyhania alebo straty kontroly. Ak je to tento prípad, skúste ísť ďalej a nechať životu voľný priebeh. Druhý výklad sna je viac pozitívny. Voľný pád môže predstavovať pocit pokoja a symbolizovať, že ste konečne z hlavy pustili niečo, čo vás dlho trápilo.
Zdroj: yourtango.com

ODPORÚČAME AJ:
Hybridné auto na vzduch? Žiadne sci-fi, ale realita budúcich dní
Highlighty týždňa: Tom Jones kraľoval na Bratislavskom hrade
Jamesa Bonda stvárnili viacerí, prvenstvo ale patrí Seanovi Connerymu
Ste odporkyňou podkladovej bázy? Chyba

Komentáre