Život

Chodíte s introvertom? Pripravte sa na tieto veci

"Žiť s človekom, ktorý vo vzťahu ocení deň voľna, môže byť náročné. Snažíte sa nájsť riešenie? Najdôležitejšie je porozumenie."

Tomáš Kušnír, 26. augusta 2015 10:00
Ilustračné foto. Foto: TASR/AP
"Nie som introvert, mňa sa to netýka," pomyslel si nejeden človek. Ak nemáte potrebu niekedy byť celý deň v posteli a radšej sa nepozeráte na seriál ako na tváre ľudí, to ešte neznamená, že váš život nebude ovplyvnení introvertmi. Byť vo vzťahu s človekom introvertnej povahy sa môže zdať ako ťažký boj, ale ani náhodou nie je vopred prehratý. Stačí ich lepšie spoznať a hneď pochopíte ich svet.

Chutí im samota


Na rozdiel od ľudí, ktorí sa vyžívajú v tom, keď sú v centre pozornosti, introvertom neprekáža stiahnuť sa do úzadia. Mať svoj osobný priestor a čas iba pre seba je pre nich veľmi dôležité. V prípade, že ich budete nútiť do toho, aby boli viac spoločenskí, sa na vás môžu pohnevať a neskôr sa to môže prejavovať veľkým nepochopením. Berte to ako fakt, že si jednoducho musia dobiť svoje baterky, aby mohli fungovať vo svete extrovertov.

Nepovedia, čo si myslia


Myslíte si, že vášho partnera nikdy nič netrápi? Je predsa stále ticho a nikdy vám nič nevyčíta. Opak môže byť pravdou. Introvertní ľudia v sebe často dusia svoje pocity a nepovedia, čo si myslia. Áno, aj on by vám najradšej vyhodil na oči všetko, čo ste mali spraviť a neurobili ste, ale radšej si to nechá pre seba. Nepochopiteľné? Možno. Introverti sa cítia zraniteľní, preto vždy nepovedia to, čo si myslia. Skúste mu dať najavo, že ho ľúbite a podporujete a keď sa bude cítiť v bezpečí, príde reč aj na iné veci.

Líšia sa aj v zmýšľaní


Ľudia, ktorí sú protipólom extrovertov, majú tendenciu oveľa viac premýšľať. Ich hlava je plná myšlienok, čo mohli spraviť lepšie a ako to bude v budúcnosti. Rozoberajú každý problém do najmenších detailov a často sa zamotávajú do vlastných pavučín. Niekedy sa ich život podobá na Hlavu XXII a nevedia nájsť východisko. Okrem zmýšľania majú aj iný prah emócií. Všetko prežívajú silnejšie. Má to svoje pre a proti. Ak randíte s introvertom, majte na pamäti, že vaše slová a skutky si môže vziať k srdcu viac ako je treba.

Zdroj: powerofpositivity.com

ODPORÚČAME AJ:
Desať najlepších prírodných náhrad cukru. Ktorá zachutí vám?
Elektrické SUV kupé e-tron Quattro Concept prejde až 500 km na nabitie
Ak vašu hlavu len tak-tak obišla žatva, je čas na ten správny olej
Posteľový rozhovor môže zachrániť váš sexuálny život

Komentáre