Život

Highlighty týždňa: Najkrajšia žena roka a nová Miss Slovensko

"Minulý týždeň sa niesol v znamení krásy. Sandra Bullocková získala titul Najkrajšia žena roka a novou slovenskou Miss sa stala mladá Banskobystričanka. "

Tomáš Kušnír/TASR, 27. apríla 2015 12:00
Sandra Bullocková prichádza na udeľovanie 86. ročníka slávnostného udeľovania cien americkej Akadémie filmových umení a vied. Foto: TASR/AP
Najkrajšou ženou roka 2015 je Sandra Bullocková, oznámil časopis People. Päťdesiatročná oscarová herečka sa iba zasmiala, keď sa dozvedela, že bude na obálke osobitného dvojčísla časopisu People. Vyhlásila, že krásu nachádza vo svojej úlohe matky päťročného syna Louisa - život s ním jej podľa jej slov sústavne pripomína, čo je v skutočnosti dôležité. V minulých rokoch časopis udelil tento titul ďalším hollywoodskym hviezdam ako sú Lupita Nyong'o, Gwyneth Paltrowová, Jennifer Lopezová či Julia Robertsová.

Najstarším človekom na svete je 122-ročná Vietnamka


Najstarším človekom na svete je 122-ročná vietnamská občianka Nguyen Thi Tru. Pre vietnamské médiá Nguyen uviedla, že svoju dlhovekosť pripisuje nezištnosti, ako aj tomu, že jej najobľúbenejším jedlom sú ryžová kaša s mliekom a bravčové mäso. Podľa riaditeľa vietnamskej pobočky Guinnessovej knihy rekordov sa Nguyen Thi Tru narodila v roku 1893 a jej najmladšie dieťa - syn, ktorý vo veku 72 rokov nedávno zomrel -, sa narodilo, keď mala takmer 50 rokov.

Nová Miss Slovensko 2015


Lujza Straková je novou Miss Slovensko. Foto: TASR/Michal Svítok
Lujza Straková z Banskej Bystrice sa v piatok v bratislavskej Incheba aréne stala novou kráľovnou krásy Miss Slovensko 2015. V jubilejnom 20. ročníku tejto prestížnej súťaže o tom rozhodla odborná porota na čele s riaditeľkou súťaže Karolínou Chomistekovou. O novej Miss Slovensko rozhodli aj víťazky predchádzajúcich 19-tich ročníkov. Za prvenstvo v tejto súťaži získala 20-ročná víťazka okrem korunky aj osobný automobil, honorovanú zmluvu od Produkčného domu Forza a ďalšie ceny. Slovensko bude reprezentovať na svetovej súťaži Miss World 2015.

YouTube oslávil desiate narodeniny


Od zverejnenia prvého videa na webovej stránke YouTube uplynulo minulý štvrtok desať rokov. Prvý, 19-sekundový klip s názvom "Ja v ZOO" tam 23. apríla 2005 pridal jeden zo zakladateľov tejto stránky Jawed Karim a odvtedy si ho pozrelo vyše 22 miliónov ľudí. V súčasnosti YouTube zaznamenáva niekoľko miliárd zhliadnutí denne, pričom užívatelia tam každú minútu pridajú materiál v dĺžke trvania 300 hodín. YouTube je dnes po Googli a Facebooku treťou najobľúbenejšou internetovou stránkou na svete.

Prvé video na stránke YouTube:

Zdroj: youtube.com

ODPORÚČAME AJ:
Nerobte paniku: Päť dôvodov meškajúcej menštruácie
Finalistky Miss Slovensko bude hodnotiť aj špeciálna porota
Päť dôvodov, prečo ženy žijú dlhšie než muži
Nasledujte svoje sny: Tu je desať dôvodov, prečo sa to oplatí
Od prvého slova po prvú vetu je dlhá cesta. Prečo to deťom tak trvá?

Komentáre