Život

Nasledujte svoje sny: Tu je desať dôvodov, prečo sa to oplatí

"Len desať percent ľudí v živote robí to, čo si vysnívali. Patríte medzi nich?"

Zuzana Onufer, 19. apríla 2015 12:00
Ilustračné foto. Foto: TASR
Priali ste si byť vynálezcom, majiteľom úspešnej firmy alebo uznávaným spisovateľom a v skutočnosti robíte nudnú prácu, ktorá vás nenapĺňa? V tom prípade spadáte medzi 90% ľudí, ktorí sa boja vyjsť zo svojej zóny pohodlia. Dať výpoveď a nasledovať svoje sny sa ľahko povie, ale ťažšie realizuje. Tu je desať dôvodov, ktoré vás možno presvedčia, aby ste to skúsili.

1. Budete robiť niečo, čo vás naozaj baví


Aj keď sa to často opakuje, ale peniaze nie sú všetko. Nič sa nevyrovná pocitu naplnenia a šťastia zo sebarealizácie. Predstavte si, že sa každé ráno tešíte do práce, pretože robíte to, čo ste si vysnívali. Je to vášeň, ktorá vás poháňa.

2. Prevezmete kontrolu nad svojím životom


Je pravda, že s novou prácou prevezmete na seba väčšiu zodpovednosť. Ale zároveň získate väčšiu slobodu. Dáte zbohom všetkým doterajším pracovným obmedzeniam, byrokracii či neschopnému vedeniu.

3. Zabudnite na sebaľútosť


Umárať sa celý život myšlienkami, že čo by bolo keby, vás zničí. Dajte radšej svojmu snu šancu. Je to riziko, ale kým to neskúsite, nemôžete vedieť, či to vyjde alebo nie.

4. Práca „od do“ nikoho nenapĺňa


Hovoriť si, že mám síce nudnú prácu, ale pracujem od ôsmej do štvrtej a potom mám voľno, je sebaklam. S trochou zveličenia možno povedať, že počas toho voľna sa trápite myšlienkami, akú máte mizernú prácu.

5. Žiadny návod na správny život neexistuje


Je správne najprv začať na nižších pozíciách a postupne sa vypracovať na vyššieho a vyššieho úradníka? Vôbec nie. Choďte si rovno za svojím snom a nedajte na rady druhých. Prečo by ste mali robiť to, čo ostatní, keď to nechcete?

6. Spiatočníkov a posmeškárov ignorujte


Vždy sa nájde kopec ľudí, ktorí vás od vášho sna budú odrádzať. Budú vám radiť, aby ste sa vzdali skôr, ako vôbec začnete a tvrdiť, že to, čo chcete dosiahnuť je nemožné. Nedajte sa odradiť.

7. Významní lídri sú rojkovia


Ľudia, ktorí snívajú, sa snažia zmeniť svet. Všetko okolo nás, všetky vynálezy alebo technika boli vytvorené ľuďmi, ktorí o tom spočiatku iba snívali, ale zároveň mali odvahu s tým niečo urobiť. Takže, ste človek, ktorý len sedí a nadáva, ako nič nefunguje alebo vstanete a pokúsite sa to zmeniť?

8. Uvedomíte si, že môžete robiť neuveriteľné veci


Akonáhle začnete, budete prekvapení sami zo seba. Hovorí sa, že tie najväčšie výzvy, dokážu dostať to najlepšie z nás.

9. Stanete sa vzorom pre ostatných


Každý má v živote svoje vzory, ktoré obdivuje. Ak si pôjdete za svojím snom, môžete sa takou inšpiratívnou osobnosťou, ku ktorej ľudia vzhliadajú stať aj vy sám. Urobte zo svojho života príbeh, na ktorý sa nezabudne.

10. Žijete len raz


Váš život je vo vašich rukách. Žijeme len raz a je na čase s tým niečo robiť. Začnite žiť svoj život naplno, podľa vašich predstáv. Nepremárnite ho len obyčajným a nudným prežívaním.

Zdroj: scoopwhoop.com, callingdreams.com

ODPORÚČAME AJ:
Od prvého slova po prvú vetu je dlhá cesta. Prečo to deťom tak trvá?
Potrebujete poradiť? Životné tipy Oprah Winfrey vám pomôžu
Fakty o dvojičkách: Vedeli ste, že môžu mať dvoch rôznych otcov?

Komentáre