Technológie

Do pánskych tašiek na bicykel patrí mobil a pivo

"Pekné počasie a dlhé dni lákajú množstvo ľudí do prírody, na hrádze či na bicykle. Malé pánske tašky sa dajú pripnúť na bicykel, umožňujú pohodlný prístup k telefónu a fľaškám piva. Nealkoholického. "

Erik Stríž, 8. júla 2014 10:00
Roswheel Bike Frame Bag Foto: Roswheel


Pekné počasie a dlhé dni lákajú množstvo ľudí do prírody, na hrádze, kempy a, samozrejme, na bicykle. Pri takejto príležitosti vznikajú aj určité potreby. Napríklad potreba vhodného príslušenstva, ktoré vám zjednoduší prenos a používanie mobilného telefónu (aj vtedy, ak slúži ako navigačný nástroj).

6 Pack Bike Bag Foto: Amazom

Všetko pre jazdu s kamarátmi tkvie v pive (samozrejme, nealkoholickom)


Pre tých viac zameraných na pohodu je zasa určená taška, ktorá prenesie šesť fliaš pollitrových až litrových nápojov. Platí to aj pre spomenuté pivo, ale pozor, na Slovensku sa nemôžete zúčastňovať premávky po tom, čo ste si dali alkohol - dokonca ani na bicykli.

Taška s príznačným názvom 6 Pack Bike Bag si celkom určite nájdete majiteľov medzi mužmi. Na toto tvrdenie máme dva dôvody. Po prvé, žena nebude míňať svoje peniaze na také nezmysly, akými sú tašky špeciálne tvarované pre prevoz pivových fliaš. Po druhé, taška je závesná a je ju teda možné použiť iba pri vodorovnej tyči, ktorá je typická práve pre pánske bicykle.

6 Pack Bike Bag Foto: Amazon

Textilná taška pozostáva zo šiestich samostatných priestorov pre fľaše a ucha na pohodlné nosenie v ruke. Taška 6 Pack Bike Bag nie je až taká výnimočná a dá sa veľmi jednoducho vyrobiť aj svojpomocne. Stačí na to asi meter štvorcový látky a základná zdatnosť s prácou na šijacom stroji. Šťastie pre predajcov, že veľa z nás takýmito zdatnosťami nedisponuje…

Roswheel Bike Frame Bag Foto: Roswheel

Povinná výbava cyklistu s minimálnou cenou


Oveľa zaujímavejšou taškou na bicykel je Frame Bag od firmy Roswheel. Vyrobiť ju svojpomocne v domácom prostredí už nie je také jednoduché, teda namiesto experimentovania je oveľa lepšou voľbou kúpiť si už existujúci tovar.

Do tejto tašky, ktorú elegantným spôsobom pripnete na vodorovnú i zvažujúcu sa tyč, vložíte svoj mobilný telefón a niekoľko ďalších drobností. Základom je priestor pre uloženie mobilu, pričom strana s displejom je namiesto textilu vybavené priehľadným plastom. Ten umožňuje používanie dotykového displeja, zároveň ho však chráni pred poškodením a celý telefón zabezpečuje pred poškodením vodou.

Do ukladacieho priestoru s rozmermi 16×7,5×8,5 centimetrov vložíte viac menších predmetov a zaujímavým funkčným doplnkom je gumený samouzatvárateľný otvor pre kábel od slúchadiel alebo handsfree. Vďaka gumenému prevedeniu, ktoré sa samé uzatvára, nehrozí vniknutie dažďa do vnútorného priestoru a kábel od slúchadiel neprekáža, pretože je natiahnutý priamo z taštičky do cyklistových uší.

Roswheel Bike Frame Bag Foto: Roswheel

Taška na prenášanie fliaš možno nebude patriť do povinnej cyklistickej výbavy na leto, ale obal na smartfón celkom určite áno. Navyše, vzhľadom k veľmi nízkej cene pohybujúcej sa na internete na úrovni iba okolo päť eur, je prakticky zanedbateľnou položkou v rozpočte.

ĎALŠIE ČLÁNKY:


360cam: Štyri Full HD videá súčasne
Autokameru môžete mať z akéhokoľvek mobilu
Aero-X: Budúcnosť konečne dorazila!
Praktické tipy na dobíjanie mobilov aj na cestách

Komentáre