Technológie

Praktické tipy na dobíjanie mobilov aj na cestách

"Prenosné batérie sú zdroje s minimálnymi rozmermi, ktoré je možné nosiť aj vo vrecku nohavíc. Ich význam je nespochybniteľný, dobijú batériu telefónu na akomkoľvek mieste. "

Erik Stríž, 14. apríla 2014 10:00
Nabíjačka JUMP Foto: Kickstarter


Každý z nás dôverne pozná situáciu, keď nie je možnosť dobiť si telefón, ale ten už pípa a vypisuje hlášky o tom, ako málo energie má v batérii. Takáto situácia je o to horšia, keď práve v takejto chvíli čakáme dôležitý hovor alebo máme pred sebou dlhú cestu autom, vlakom či lietadlom.

Dobíjanie batérie aj počas cestovania alebo pri čakaní pritom nie je žiadny revolučný vynález, ktorý by bol pre bežných smrteľníkov nedostupný. Práve naopak, možností je skutočne veľa. Predstavujeme iba niekoľko z nich, ktoré vynikajú svojou jednoduchosťou, energetickou efektivitou alebo dizajnom.

Batériové obaly


Mophie Space Pack Foto: Mophie
Obaly so vstavanými batériami sú výborným riešením pre ľudí, ktorí potrebujú svoj smartfón využívať dlho a aktívne, ale nemajú čas ani priestor na nabíjanie. Namiesto toho k samotnému telefónu pridajú obal, ktorý ho ochráni pred poškodením v dôsledku pádu a zároveň podporí jeho výdrž o viac ako 100 percent. Jeden z novších príkladov takýchto energetických kabátikov je Mophie Space Pack. Na Webmagazíne sme sa tomuto typu príslušenstva pre iPhone venovali v samostatnom článku.

JUMP


Nabíjačka JUMP Foto: Kickstarter
Zariadenie JUMP je opäť určené pre zariadenia od spoločnosti Apple (veľa sa ich vyrába práve pre Apple, pretože za nimi stoja zvyčajne americkí dizajnéri a zakladatelia start-upov) a jeho dominantou je minimalizmus a efektivita. Malá krabička slúži ako nabíjací adaptér a zároveň v sebe kumuluje energiu, ktorú je potom možné využiť dodatočne na nabitie smartfónu alebo tabletu. Minimálne rozmery a konzervatívny jednoduchý dizajn zariadenia ho predurčujú do rúk širokého spektra zákazníkov.

Gbatterries BatteryBox


Gbatterries BatteryBox Foto: Gbatterries
Ďalšia minimalistická krabička s veľkým potenciálom. Aj BatteryBox od Gbatterries dokáže nabíjať smartfóny, avšak má v sebe silu na nabitie až šiestich. Alebo namiesto nich doplna nabije notebook. Okrem významnej energetickej efektivity je BatteryBox spracovaný do veľmi jednoduchého obalu v krémovej farbe s hmotnosťou iba 225 gramov.

Fluxmob Bold


Fluxmob Bolt Foto: Fluxmob
Fluxmob Bolt je ďalšia malá škatuľka určená na nabíjanie širokého spektra digitálnych zariadení. Poradí si s telefónmi a tabletmi od Apple, Samsungu, HTC, Sony, Huawei, s kamerami, fotoaparátmi, hudobnými prehrávačmi a s mnohými ďalšími. Má v sebe totiž zabudovaný tradičný USB port pre pripojenie akejkoľvek nabíjačky.

Fluxmob Bold je možné využívať samostatne ako nezávislý zdroj elektrickej energie alebo aj ako adaptér, ktorý jednoducho pripojíte do zástrčky. V tomto režime dobíja batériu pripojeného zariadenia a zároveň zbiera energiu pre svoju prevádzku ako nezávislého zdroja.

Komentáre