Technológie

Energetický kabátik pre iPhone 5

"Zdá sa vám, že váš iPhone vydrží príliš málo? Alebo očakávate, že nebudete môcť telefón pripojiť k nabíjačke? V takých prípadoch oceníte externú batériu pre iPhone s príznačným názvom Power Jacket."

Erik Stríž, 20. augusta 2013 6:00
Power Jacket pre iPhone 5 Foto: Ultralinx
Apple iPhone 5 má pomerne dobrú výdrž batérie, avšak pri aktívnom vyťažení, teda sledovaní filmov alebo využívaní funkcie hotspotu sa môže vypnúť už za 6 hodín. Batéria v iPhone 5 má kapacitu 1440 mAh a rozšíriť si ju môžete vďaka príslušenstvu Power Jacket for iPhone 5 s 4200 mAh batériou. To je trojnásobok kapacity a teda aj pracovného času.

Power Jacket pre iPhone 5 Foto: Ultralinx

Ešte väčší iPhone


Externá batéria Power Jacket, vo voľnom preklade energetický kabát, je skutočne veľká. Z bežného iPhone 5 spraví megasmartfón, ktorý by sa pri porovnávaní veľkosti nehanbil ani pri Samsungu Galaxy S4. Telefón je zväčšený po všetkých stránkach - v šírke, dĺžke, hrúbky aj hmotnosti. Jeho využitie je však podmienené kritickou situáciou, v ktorej oceníte energetickú injekciu viac, než kompaktné rozmery. Najvýraznejší nárast je viditeľný vo výške telefónu, po nasadení batérie vznikne na mobile akási brada.

Power Jacket pre iPhone 5 Foto: Ultralinx
Táto brada obsahuje jedno tlačidlo, ktorým aktivujete alebo vypnete dodávku energie z batérie. Vedľa tohto tlačidla sa nachádzajú štyri číslice - 100, 75, 50 a 25. Ako ste si isto domysleli, ich úlohou je v percentách indikovať aktuálny stav externej batérie. Je to celkom netradičné riešenie, avšak veľmi praktické a jednoznačné.

Power Jacket pre iPhone 5 Foto: Ultralinx

Plnohodnotný USB port na mobile


Výborným riešením je možnosť dobíjať svoj iPhone 5 prostredníctvom tejto externej batérie aj cez klasický USB port. Nepotrebujete špeciálnu Lightning nabíjačku, v tomto prípade ju nahradzuje bežný káblik s veľkým USB portom na konci. Okrem USB konektora je na príslušenstve aj vlastný vstup pre pripojenie slúchadiel a tiež tradičný Lightning konektor.

Power Jacket pre iPhone 5 Foto: Ultralinx
Napriek tomu, že Power Jacket dokáže zachrániť váš Apple iPhone 5 pred spánkom z nedostatku energie, má aj svoje nevýhody. Napríklad nabíjanie prebieha pomaly, iba 500 mA za hodinu, takže jedno kompletné nabitie zaberie aj päť hodín. Na internete sa dá Power Jacket zakúpiť za celkom príjemných 42,99 eur.

Komentáre