Technológie

Šetriť vodu počas sprchovania môžete aj štýlovo

"Sprchová hlavica môže byť iná, ako tá, ktorú máte doma v kúpeľni. Vyzerá výborne, šetrí vodu a dopraje vám osvieženie rozprašovaním vody. "

Erik Stríž, 8. septembra 2015 14:00
Nebia Shower Foto: home.nebia.com
Keď si zariaďujete kúpeľňu, máte na výber z nespočetného množstva rôznych prevedení sprchových kútov, umývadiel, toaliet, závesov, zrkadiel a vôbec všetkého, čo do tohto priestoru patrí. Týka sa to aj sprchových hlavíc, ktorých ceny padli k priam neuveriteľne nízkym čiastkam na úrovni dvoch eur, no aj napriek tomu sa nájdu zákazníci ochotní zaplatiť aj za prémiové prevedenia stovky eur. Práve takýmto prémiovým produktom je aj Nebia.

Pred niekoľkým týždňami sa kampaň na túto sprchu objavila na internete a okamžite sa stala hitom. O koncept sprchovej hlavice, ktorá by aktívne šetrila vodu, a zároveň poskytovala počas sprchovania priam luxusný zážitok, javili menší aj väčší investori veľký záujem.

Nebia Shower Foto: home.nebia.com
V týchto dňoch kampaň iba vrcholí, ale pôvodný zámer vyzbierať stotisíc amerických dolárov sa podarilo prekonať už dávno. Dnes na účte tvorcov tejto sprchy figuruje mimoriadna čiastka až tri milióny dolárov. Takto vzniká ten slávny americký sen.

Tento produkt nie je iba dizajnová sprchová hlavica, jej sila spočíva v schopnosti šetriť vodu. V skutočnosti počas sprchovania spotrebuje iba 30 percent z objemu vody, ktorý potrebujeme dnes. Tento pôsobivý údaj je možný vďaka rozprašovaniu vody pod tlakom.

Nebia Shower Foto: home.nebia.com
Základným rozdielom medzi touto sprchovou hlavicou a ostatnými je, že voda z nej tryská pod tlakom a v menších množstvách. Vo výsledku sa však osprchujete rovnako dobre, avšak s o 70 percent menšou spotrebou vody. Efektivita je témou najmä dnes, keď sa začína otvorene hovoriť o otáznej budúcnosti pitnej vody. V tej, ktorú nie je vhodné piť, nie je celkom ideálne sa ani sprchovať.

Nebia Shower Foto: home.nebia.com
Predpokladá sa, že keď sa táto sprchová hlavica objaví v predaji, jej cena bude nezanedbateľných 399 amerických dolárov.

Zdroj: Kickstarter.com


ODPORÚČAME AJ:
Senzory odtlačkov prstov mieria aj do lacnejších mobilov
Hodiny ako z iného sveta zobrazujú čísla tekutinou od NASA
Nabíjačka na mobil čerpá energiu zo svetla
Osem tipov, ako skrotiť smartfón
Robot napodobňuje jazyk chameleóna, dokáže uchopiť prakticky všetko

Komentáre