Technológie

Trendom vo svete tabletov je vodotesnosť a štíhlosť

"Firma Sony na veľtrhu v Barcelone predstavila novú generáciu svojho najlepšieho tabletu. Xperia Z4 Tablet je vodotesný, tenký, výkonný a ponúkne exkluzívny digitálny obsah. "

Erik Stríž, 5. marca 2015 9:00
Sony Xperia Z4 Tablet je hrubý iba 6,1 mm. Momentálne je to najľahší a najtenší 10-palcový tablet na svete. Foto: Sony
Svet tabletov sa mení veľmi rýchlo a zásadne. Keď ste si pred tromi rokmi kúpili najvýkonnejší tablet na trhu, dnes bude považovaný za priemerný. Môže za to rapídne navyšovanie výpočtového výkonu mobilných zariadení, zlepšovanie displejov a v neposlednom rade čoraz viac kvalitnejšieho digitálneho obsahu. Streamovanie videa v rozlíšení HD je dnes každodennou realitou, ktorá bola ešte pred pár rokmi iba víziou poskytovateľov internetového pripojenia.

S týmto ide ruka v ruke aj dizajn tabletov, od ktorých očakávame, že aj napriek vyššiemu výkonu, krajšiemu obrazu a plnšiemu zvuku budú stále tenšie, ľahšie a lacnejšie. So zhmotnením týchto požiadavok prišla značka Sony s tabletom Xperia Z4 Tablet a nie je ťažké usúdiť, že ide o jeden z najlepších na svete.

Sony Xperia Z4 Tablet Foto: Sony

Sony Xperia Z4 Tablet je hrubý iba 6 milimetrov, jeho hmotnosť je 393 gramov, čo sú pri uhlopriečke displeja desať palcov dodnes nikdy nevidené parametre. Xperia Z4 je momentálne najľahší a najtenší na svete, ak by sme ho porovnávali s ostatnými desaťpalcovými tabletmi.

Napriek tomu, že hrúbka šesť milimetrov evokuje skôr dojem niekoľkých listov papiera, ako plnohodnotného tabletu, v skutočnosti sa v ňom nachádza najvýkonnejší hardvér a množstvo pamäte. A aj samotný displej prekonáva očakávania - na uhlopriečke presne 10,1 palcov sa zobrazuje obraz s rozlíšením až 2560×1600 bodov. Je až neuveriteľné, ako veľmi pokročili zobrazovacie technológie. Displej od Sony sa radí medzi tie najjasnejšie na trhu, čím výrobca upozorňuje aj na výbornú čitateľnosť v exteriéri.

Sony Xperia Z4 Tablet Foto: Sony

Sony vo svojej oficiálnej tlačovej správe hovorí najmä o tom, že chcelo priniesť na trh tablet vytvorený s cieľom zabávať sa. Keď sa pozeráme na fakty, že je možné tento tablet prepojiť s ovládačmi DualShock pre Playstation alebo využiť tablet ako samostatnú hernú konzolu, vyzerá to veľmi pôsobivo. Aj tak si ale myslíme, že Xperia Z4 Tablet má oveľa väčší potenciál, než len oslovovať násťročných a intelektuálne nenáročných zákazníkov. Práve naopak, riešenie od Sony sa javí ako najlepšie na svete - doslovne a fakticky.

Sony Xperia Z4 Tablet je vďaka svojmu vysokému výkonu, skvelému displeju a veľkej pamäti ideálny pre profesionálnych grafikov, dizajnérov, architektov a programátorov webstránok. Ocenia ho vlastne všetci ľudia, ktorí potrebujú k svojej práci moderné výkonné zariadenie so schopnosťou zobraziť akýkoľvek digitálny obsah. Nie zábava, ale ľahkosť práce by mala byť to, čo by malo Sony zdôrazniť. V tomto ohľade totiž ponúka výrazný nadštandard.

Tablet bude v predaji dostupný v dvoch farebných prevedeniach, v čiernej a bielej. Obe sú vhodné pre veľmi široké spektrum zákazníkov, počnúc tými násťročnými, až po predstaviteľov bielych golierov.

Sony Xperia Z4 Tablet sa bude predávať v bielej a čiernej farbe. Foto: Sony

Vstavaná batéria s hrúbkou menej ako pol centimetra má kapacitu až 6000 mAh a udrží tablet v pohotovosti niekoľko dní. Verzia s LTE sa bude vedieť pripojiť na internet pomocou SIM karty a s 8-megapixelovým fotoaparátom nebude fotenie tabletom žiadnym faux pas. Sony do úzadia záujmu nezatlačilo ani populárne selfie a videohovory cez internet, ich kvalita bude na vysokej úrovni vďaka 5-megapixelovej kamere.

Po vzore ostatných produktov značky Sony je aj tablet Xperia Z4 vodotesný a prachuvzdorný, vďaka čomu sa dá používať nielen počas dažďa, ale môžete ho aj celý ponoriť pod vodu.


ODPORÚČAME AJ:
Najlepšie telefóny sveta sa menia, konečne sú pestrejšie
Najkrajší z najkrajších ultrabookov je tenký iba 12 milimetrov
Tablet od výrobcu terénnych áut stojí takmer tisíc eur
Kandidát na najlepší smartfón roka prekvapí aj ostrieľaného odborníka

Komentáre