Technológie

Revolúcia v dizajne smartfónov prišla práve teraz

"Najnovší smartfón značky LG má jednoduchý názov G4 a chce byť lídrom vo svete dizajnových telefónov. Dal definitívne zbohom jednoduchému hranatému dizajnu. "

Erik Stríž, 30. apríla 2015 10:00
Smartfón LG G4 je o dizajne, technickej vyspelosti a skvelom obraze Foto: LG Electronics
Pred niekoľkými týždňami ste si na stránkach Webmagazínu mohli prečítať článok o tom, že moderné smartfóny konečne prestali byť uniformné a začali sa vzájomne odlišovať nielen technologickou výbavou, ale aj samotným vzhľadom. Zdá sa, že lídrom v tejto oblasti bude najnovší telefón od spoločnosti LG. Model G4 je nielen technicky vyspelé zariadenie, ktoré naplní očakávania najnáročnejších, ale má aj neprehliadnuteľný luxusný dizajn.

LG G4 je pokračovaním veľmi úspešnej modelovej rady G. V hierarchii značky LG má rovnaké postavenie ako séria Z od Sony alebo S od Samsungu.

Nová generácia najlepšieho telefónu triedy G má prvotriedny displej, jedinečné kryty, tlačidlá na zadnej strane, inovatívny fotoaparát a veľmi vysoký výkon.

Smartfón LG G4 je o dizajne, technickej vyspelosti a skvelom obraze Foto: LG Electronics

Displej s úžasným rozlíšením

Displej je zdanlivo zahnutý, v skutočnosti je však plochý - za tento dojem môže zahnutý dizajn Slim Arc. Obraz využíva technológiu IPS Quantum Display a na 5,5-palcovej uhlopriečke pracuje s rozlíšením až 2560×1440 pixelov. Výrobca uvádza, že skvelý displej neznamená nižšiu životnosť batérie. Kapacita batérie je 3 000 mAh a procesor Snapdragon 808 X10 LTE bezproblémovo zaisťujú celodenné použitie telefónu. Rovnako ako v prípade iných modelov od LG, aj G4 je vybavený špeciálnym režimom šetrenia batérie.

Kryty sú kapitolou samou o sebe. Telefón sa bude predávať v niekoľkých variantoch, pričom tie drahšie budú vzadu potiahnuté pravou a výhradne ručne opracovanou kožou. Podľa slov výrobcu je táto koža trvácna a udrží si svoju pevnosť i odolnosť po veľmi dlhú dobu. Dokonca vo svojej tlačovej správe píše, že ju nestratí nikdy. Pri jej spracovaní nie sú použité žiadne chemikálie a predávať sa bude v šiestich farbách.

Rovnako ako v iných lepších modeloch telefónov od LG, aj nový G4 má všetky tlačidlá umiestnené na zadnej strane pri fotoaparáte a displej sa dá odomykať aj dvojitým ťuknutím.

Smartfón LG G4 je o dizajne, technickej vyspelosti a skvelom obraze Foto: LG Electronics

Kamera s pridanou hodnotou

Fotoaparát na zadnej strane by sa mohol stať kandidátom na to najlepšie, čo dnes môžeme nájsť v mobilnom telefóne. Má rozlíšenie 16 megapixelov, LED blesk, manuálne i automatické zaostrovanie, k tomu optickú stabilizáciu a celkom nový typ snímača.

Nájdeme v ňom aj nastavenie ostrenia, uzávierky, ISO, expozície či vyváženia bielej. Technicky zdatnejších poteší jedinečná clona f1.8 a možnosť fotiť do formátu RAW.

Predný fotoaparát je 8-megapixelový, ideálny nielen pre videohovory, ale najmä pre kvalitné selfie a skupinové fotografie. Nová funkcia Gesture Interval Shot umožňuje vyfotenie štyroch fotografií po dvoch sekundách, čo výrazne zvyšuje šance na vydarený výsledok.

Absolútnou novinkou vo svete mobilnej fotografie je prítomný senzor Color Spectrum Sensor (CSS), ktorý určuje farby podľa hodnôt RGB danej svetlom scény aj od objektov. Komplikovaným procesom sa má docieliť čo možno najkvalitnejšia fotografia.

Smartfón LG G4 je o dizajne, technickej vyspelosti a skvelom obraze Foto: LG Electronics

Lepšia výbava sa už do mobilu dať nedá

LG G4 patrí do rovnakej skupiny smartfónov, v ktorej sa dnes nachádzajú HTC One M8, Samung Galaxy S6 či Sony Xperia Z3. Sú to smartfóny s výkonom a pamäťou, ktoré presahujú aktuálny priemer.

Model G4 je vybavený systémom Android 5.1 Lollipop, 6-jadrovým procesorom a vstavanou pamäťou 32 GB. Operačná pamäť RAM má kapacitu 3 GB a do telefónu sa dá vložiť aj pamäťová karta microSD s maximálnou kapacitou 128 GB.

Snáď jediná vec, ktorá na novom smartfóne veľmi nepoteší, je jeho odporúčaná predajná cena. Výrobca ju stanovil na 657 eur, na Slovensku bude telefón v predaji ešte pred letom.


Zdroj: tlačová správa spoločnosti LG Electronics


ODPORÚČAME AJ:
Telefón len pre vyvolených
Tento telefón už do vrecka nevopcháte. Páčiť sa vám bude aj tak
Tablet s obrazom na celú stenu a subwooferom
Tri fotoaparáty, skvelý obraz, bombastický zvuk - to je One M8s
Najlepšie telefóny sveta sa menia, konečne sú pestrejšie

Komentáre