Technológie

Tri fotoaparáty, skvelý obraz, bombastický zvuk - to je One M8s

"Značka HTC koncom minulého týždňa ukázala svoj najnovší telefón. Volá sa One M8s a špecializuje sa na kombináciu obrazu a zvuku. "

Erik Stríž, 7. apríla 2015 13:00
HTC One M8s Foto: HTC
Dnes už neexistujú hudobné telefóny, fotomobily či “tie inteligentnejšie” telefóny. Ak by sme ich chceli silou-mocou takto kategorizovať, napríklad taký iPhone 6 by patril naraz do všetkých z nich. A bol by to aj prípad mnohých telefónov značiek Samsung, LG, HTC či Sony.

Stále tu však existuje priestor na určité vylepšenia obrazu a zvuku a niektorí výrobcovia majú o ne zvýšený záujem. Napríklad HTC minulý týždeň ukázalo svoj najnovší smartfón, ktorý popri inteligencii a špičkovom konštrukčnom spracovaní ponúkne aj skvelý zvuk a obraz. Na tomto poli má potenciál stať sa konkurentom pre všetky ostatné značky a telefóny.

Prémiové produkty s jedinečným dizajnom


HTC je v priemysle s mobilnými telefónmi taký ekvivalent automobilovej značky Audi. Spoločnosť ponúka prémiové produkty s vysokou hodnotou, prvotriedne technológie a nadčasový dizajn. Tento dizajn pritom reprezentuje modernosť a technickú vyspelosť produktov.

Dva milióny pixelov na displeji


Model One M8s je pokračovateľom veľmi úspešného produktového dizajnu, ktorý HTC využíva už pomerne dlhý čas. Jeho doménami sú jednotné kovové telo, kontrastné prechody medzi jednotlivými časťami konštrukcie a veľký displej. Ten má rozlíšenie Full HD (1080×1920 pixelov) a uhlopriečku päť palcov, teda 12,7 centimetra. To sú veľmi dobré parametre, ktoré oslovia aj náročného používateľa a skutočnosť, že zobrazovací panel využíva technológiu SuperLCD 3, je ďalším bodom k dobru.

Technológia obrazu SuperLCD je alternatíva k známejším panelom IPS LCD a AMOLED. Medzi AMOLED a LCD je však priepastný technologický rozdiel, takže SuperLCD môžeme porovnávať skôr s IPS LCD. Rozdiely medzi nimi nie sú veľmi veľké, obraz je pri oboch technológiách je farebne sýty, stabilný a dobre čitateľný aj v exteriéri. Reakcie na dotyky sú okamžité a vďaka veľmi malej medzere medzi obrazovou časťou a dotykovou plochou je obrazovka akoby mierne vystúpená. Displej je prekrytý ochranným sklom značky Corning Gorilla Glass 3.

HTC One M8s Foto: HTC

Jednoliate telo z hliníka


HTC vo všeobecnosti vyrába špičkové smartfóny, pričom v porovnaní s akoukoľvek konkurenciou víťazia prakticky vždy v otázke fyzického spracovania. HTC One M8s je v tomto ohľade totožný s ostatnými modelmi značky, jeho kryty sú z vyrobené z jedného kusu laserom opracovaného hliníka. Napriek použitiu hliníka je smartfón ľahký iba 160 gramov, čo zároveň nie je ani málo a budete tak vždy vedieť, do ktorého vrecka ste telefón vložili.

HTC One M8s Foto: HTC

Dva fotoaparáty nestačia


Na tele telefónu sa nachádzajú nezvyčajne až tri fotoaparáty. Ten na strane s displejom už nesie pomenovanie selfie kamera a jej rozlíšenie je až päť megapixelov. Vďaka vyspelému senzoru sú fotografie z tejto kamery krásne čisté, svetlé a detailné. Fanúšikovia populárnych selfie si tak určite prídu na svoje práve s týmto telefónom.

Na zadnej strane sa okrem loga výrobcu a dvojtej LED diódy nachádza aj dvojica kamier. Tá hlavná obsahuje snímač s rozlíšením až 13 megapixelov a vstavanou stabilizáciou, dokáže automaticky i manuálne preostrovať a automatický režim fotenia funguje mimoriadne spoľahlivo. Fotky sú skrátka vždy pekné aj bez ohľadu na kvalitu osvetlenia scény.

Doplnková kamera s viditeľne menšími rozmermi slúži na dve veci, konkrétne na vylepšovanie fotografií z hlavného fotoaparátu a na vytváranie fotiek, ktoré je možné preostrovať až dodatočne. Je to veľmi atypické, ale praktické riešenie. Navyše zvyšuje hodnotu telefónu v očiach okoloidúcich. Všetky uvedené kamery nahrávajú video v rozlíšení Full HD, teda 1920×1080 pixelov.

HTC One M8s Foto: HTC

Vylepšený Android a bombastický zvuk


Smartfón HTC One M8s pracuje s operačným systémom Anroid 5.0, ktorý je vylepšený o prostredie HTC Sense. Bez preháňania môžeme tvrdiť, že prostredie HTC Sense patrí medzi najlepšie vylepšenia Androidu na svete a prejavuje sa to v každom detaile. Čo je najpodstatnejšie, prostredie na displeji vyzerá už na prvý pohľad celkom odlišne od všetkých ostatných Android telefónov. HTC tak určitým spôsobom odlišuje a unifikuje svoje zariadenia.

Ako bolo spomenuté v úvode, výrobca sa pri modeli M8s výraznejšie zameral na obraz a zvuk. Obraz je daný technológiou displeja a jeho rozlíšením, zvuk sa definuje prostredníctvom výkonných vstavaných reproduktorov a optimalizovaného softvéru. V tomto 5-palcovom smartóne sa nachádzajú reproduktory značky Boomsound, obe sú pritom umiestnené na strane s displejom. To znamená, že keď na displeji sledujete videoklip, hudba smeruje priamo na vás a máte z nej lepší zážitok.

HTC One M8s má veľký potenciál a špičkové technické vlastnosti do predurčujú do rúk širokého spektra ľudí. Od fanúšikov multimediálneho obsahu až po profesionálnych grafikov a vývojárov, tí všetci nepochybne ocenia všetky vyššie spomenuté vlastnosti telefónu, ktorý sa okrem technickej vyspelosti chváli aj špičkovým kovovým telom. Jeho cena navyše začína pod úrovňou 500 eur, takže jeho nadobudnutie nemusí byť ani taká veľká záťaž pre rozpočet.

Zdroj: HTC


ODPORÚČAME AJ:
Notebook nemusí mať Windows, aby sa dal používať na prácu
Smarthodinky sledujú majiteľa a rozhodujú, čo je pre neho najlepšie
Ak vám ukradnú telefón, vymazať jeho obsah môžete aj na diaľku
Najlepšie telefóny sveta sa menia, konečne sú pestrejšie
Lepšie je mať v telefóne antivírus, než mať v ňom vírus

Komentáre