Technológie

Úžasne jednoduché hodinky Withings Activité

"Náramkové hodiny Withings Activité sledujú vaše denné aktivity, ale s elegantným unisex dizajnom sa hodia aj na ruku riaditeľa firmy. "

Erik Stríž, 7. júla 2014 10:00
Inteligentné hodinky Withings Activité Foto: Withings


Moderné výdobytky techniky ako smartóny, tablety a rôzne náramkové zariadenia sú skvelá vec. Predovšetkým inteligentné hodinky, ktorých v posledných mesiacoch akosi pribúda, majú mimoriadne veľký potenciál osloviť široké spektrum potencionálnych zákazníkov. Jediné obmedzenie doteraz bolo, že takéto inteligentné hodinky sledujúce vaše denné športové výkony a aktivity ako také, boli dizajnovo pestré a teda nie celkom vhodné na zápästie konzervatívneho zákazníka.

Jednoduchý dizajn s jemným nádychom retra vyzerá byť celkom v móde. Aj hodinky Withings Activité využívajú jednoduchosť vo svoj prospech, snažia sa ňou osloviť ľudí z rôznych sociálnych vrstiev a rôznych charakterov. Pravda je, že ich elegantný vzhľad sa hodí na ruku každého - tínedžera, športovca i manažéra. Na prvý pohľad hodinky neprezrádzajú nič o tom, že by sa dali prepojiť s inteligentným telefónom a že by v sebe niesli čipset s modernými funkciami.

Inteligentné hodinky Withings Activité Foto: Withings

Behať, plávať, spať


Základnou vlastnosťou hodiniek Withings Activité je, samozrejme, zobrazenie presného času. Ciferník bez sekundovej ručičky neobsahuje číslice, ale iba elegantné čiarky. Necelý kruh obsiahnutý priamo v tomto ciferníku s číslicami 0, 50 a 100 poskytuje percentuálnu informáciu o tom, do akej miery ste naplnili svoj denný plán - napríklad počet krokov.

Hodinky sledujú vaše kroky, ubehnuté kilometre, spálené kalórie, odplávané metre a množstvo iných aktivít. Dokonca sledujú aj vaše spánkové návyky. Pomocou smartfónu, s ktorým sa spájajú prostredníctvom technológie Bluetooth, tieto výsledky ponúkajú vo forme grafov a tabuliek. Takto môžete nielen sledovať váš každodenný progres, ale aj napĺňať vopred stanovené ciele. Máte za cieľ prejsť denne 50-tisíc krokov? Nastavte si takýto cieľ na smartfóne a modrá ručička vás bude informovať o tom, ako sa vám tento cieľ darí dosahovať.

Inteligentné hodinky Withings Activité Foto: Withings

Variabilné remene aj ciferníky


Bolo spomenuté, že hodinky sledujú vašu aktivitu aj počas plávania. To už samé o sebe napovedá, že mechanizmus vo vnútri hodiniek a elektronika sú chránené pred vniknutím vody. Vodeodolné puzdro je univerzálne, ale remene nie. Kožené remene si do bazéna pravdepodobne brať nebudete, pretože máte možnosť vymeniť si ich za gumené. Hodinky po takejto zmene vyzerajú celkom inak, akoby boli navrhnuté špeciálne pre športovcov. Dizajn remeňov do značnej miery mení charakter hodiniek.

Aplikácia Withings Activité na smartfón Foto: Withings

Hodinky Withings Activité sú vyrábané v Švajčiarsku, v Mekke moderného i klasického hodinkárskeho priemyslu. Napriek tomu, že je dizajn hodiniek veľmi jednoduchý, veľký dôraz sa pri ich navrhovaní kládol na detaily. Preto môžete hodinky obdivovať dlhé hodiny a tešiť sa z perfektného dielenského spracovania.

Inteligentné hodinky sú k dispozícii vo viacerých variantoch, ktoré majú spoločné čierne alebo biele prevedenie ciferníka.

ĎALŠIE ČLÁNKY:


Prvé mechanické inteligentné hodinky
Segment náramkových hodiniek ožíva, ponúka aj hodinky bez ručičiek
Digitálne hodinky pre športovcov
Štýlové hodinky Nooka so superhrdinami
Inteligentné hodinky z Maďarska žnú úspechy
Tieto hodinky vás naučia hrať golf

Komentáre