Technológie

Segment náramkových hodiniek ožíva, ponúka aj hodinky bez ručičiek

"Hodinky Lexon Nuno celkom podľahli trendu minimalizmu a jednoduchosti. Na ich ciferníku nie je takmer nič. "

Erik Stríž, 24. apríla 2014 6:00
Lexon Nuvo, hodinky bez ručičiek Foto: Lexon


Svet náramkových hodiniek, verte či nie, zažíva búrlivý rozvoj práve v týchto mesiacoch. Veľké prestížne spoločnosti ako Rolex, Breitling či TAG Heuer síce nie sú v žiadnom prípade ohrozované menšími výrobcami, avšak títo menší medzi sebou vedú pomerne ostrý boj o zákazníka.

Stabilné, ale aj novovznikajúce firmy sa snažia osloviť atraktívnym prevedením svojich hodiniek, pričom začínajú ignorovať zaužívané konštrukčné prvky. Spoločnosť Lexon je známa tým, že prakticky všetky jej produkty sú navrhnuté nezávislými dizajnérmi - grafikmi a umelcami.

Lexon Nuvo, hodinky bez ručičiek Foto: Lexon

Tieto zaujímavé hodinky v zmysle úvahy “Krása tkvie v jednoduchosti” sú výsledkom spolupráce dvoch bratov, Jeremyho a Adriana Wrightovcov, ktorí ich nadizajnovali pre francúzsku spoločnosť Lexon.

Hodinky Lexon Nuno sú nezvyčajné tým, že nemajú na ciferníku žiadne ručičky. Ukazovatele času sú v skutočnosti iba perforácie na platniach so spoločným stredom otáčania. Zdanie jednoduchosti je v tomto prípade v súlade s technickou jednoduchosťou. Na to, aby sa namiesto klasických ručičiek využívali platne s otvormi, nie sú potrebné žiadne jedinečné patenty. Stačí obyčajný mechanizmus a motorček, hoci aj typu Quartz. Na pravom boku puzdra je umiestnený otočný ovládač, aký nachádzame vo všetkých ostatných hodinkách sveta.

Lexon Nuvo, hodinky bez ručičiek Foto: Lexon

Telo hodiniek je vyhotovené z kovu a kože. Puzdro hodiniek je z nehrdzavejúcej ocele, remene z kože a spoločne s plastovým ciferníkom ponúknu celkovo štyri varianty farebných kombinácií. Základom je vždy čierny kožený remeň, mení sa farba puzdra a ciferníka. Toto pomerne jednotvárne prevedenie je unisex, nájdu sa v ňom teda muži aj ženy.

Hodinky Lexon Nuno sú reálny produkt, ktorý sa dá zakúpiť, stoja po prepočte približne 120 eur.

Komentáre