Technológie

Tieto hodinky vás naučia hrať golf

"Garmin Approach S6 Golf sú inteligentné hodinky, ktoré napomáhajú začínajúcim, ale aj pokročilým hráčom golfu zlepšovať svoju techniku. "

Erik Stríž, 30. júna 2014 10:00
Garmin Approach S6 Golf Foto: Garmin


Mohlo by sa zdať, že v prostredí golfu sa jediné inovácie týkajú samotných golfových palíc a úprav prostredia, v ktorom hra prebieha. Samozrejme, že práve v tejto oblasti sú inovácie najpodstatnejšie, pretože majú priamy vplyv na samotnú hru, ale novinky nachádzame aj v rôznom príslušenstve.

S kompletnou zbierkou takéhoto príslušenstva prišiel aj Garmin, ktorý poznáme predovšetkým ako výrobcu navigácií pre automobily, motorky a bicykle. Portfólio produktov určených pre golfových hráčov sa týka ručných navigačných zariadení prispôsobených potrebám tohto elegantného športu a hodiniek, ktoré práve teraz predstavujeme.

Garmin Approach S6 Golf Foto: Garmin

Výrazný športový charakter


Hodinky Garmin Approach S6 sú skvelým príkladom toho, že ani inteligentné hodiny nemusia byť nutne excentrické alebo inak nápadné. Majú elegantný vzhľad s kruhovým ciferníkom, ktorý je v tomto prípade zastúpený plnofarebným dotykovým displejom.

Remene neponúkajú textilné ani kožené prevedenie, avšak aj v plaste vyzerajú dobre. Ich úlohou je už na prvý pohľad informovať, že sú určené pre šport. Tieto remene sú k dispozícii vo viacerých farebných kombináciách, popri základovej čiernej a bielej nachádzame v ponuke výrobcu aj ich kombinácie a doplnkovú kontrastnú oranžovú.

Garmin Approach S6 Golf Foto: Garmin

Pravá ruka hráča a smartfónu


S pomocou vstavaných senzorov dokážu hodinky aktívne sledovať hru a analyzovať techniku úderu. Hodinky majú vstavané mapy väčšiny golfových ihrísk, takže je veľmi pravdepodobné, že budú obsiahnuté aj podklady vášho obľúbeného.

GPS, senzor polohy gyroskop, senzor zrýchlenia a Bluetooth sú základné technické parametre, ktoré určujú funkcie týchto hodiniek. Pomocou nich sa dokážu spojiť s mobilným telefónom a prenášať na malý kruhový displej z neho notifikácie, zaznamenávať silu úderu golfovou palicou a sledovať aktuálnu polohu hráča na ihrisku.

Hodinky pracujú v niekoľkých hlavných režimoch napomáhajúcich samotnej hre. Ide o režimy SwingTempo, TempoTraining a SwingStrength. Každý z nich napomáha inej stránke hry, každý z nich však sleduje veľmi podobné parametre. Okrem toho fungujú aj ako vzdialená ruka smartfónu a ako tradičné hodinky ukazujúce iba aktuálny čas.

Garmin Approach S6 Golf Foto: Garmin

Štyri úrovne výbavy


Hodinky Approach S6 sú najvyšším modelom celej série S. Nižšie modely sú síce lacnejšie, ale aj ochudobnené o displej a tým pádom aj o množstvo doplnkových funkcií. Najnižšia verzia S2 s čiernobielym displejom a bez možnosti spojenia so smartfónom je k dispozícii za 199 amerických dolárov, model S6 za 399 dolárov.

Komentáre