Technológie

Supertelefón od HTC má telo z kovu a zaujme každým detailom

"HTC One M9+ bol predstavený iba včera a už vyvolal veľmi pozitívne ohlasy odbornej verejnosti. Má mimoriadny displej, skvelý zvuk, veľa pamäte a celokovové telo. "

Erik Stríž, 17. júla 2015 12:00
HTC One M9+ má vyspelé fotografické funkcie. Napríklad sa na fotku môžete pozerať z viacerých uhlov aj po ich zhotovení a uložení. Foto: HTC
Smartfóny značky HTC možno u nás nie sú tak populárne, aby sa stali všeobecne akceptovanou konkurenciou pre Samsung, LG alebo Sony, ich potenciál by ich však neraz presahoval. HTC vyrába telefóny, ktoré si udržiavajú svoju hodnotu aj po rokoch a ktoré svojím dizajnom predbiehajú dobu.

Najnovší najlepší model výrobcu je One M9+. Chce osloviť rovnakých zákazníkov, ktorí by sa inak rozhodovali pre iPhone alebo Samsung Galaxy S6. V porovnaní s nimi však One M9+ vyzerá sofistikovanejšie a dokonca technicky vyspelejšie.

Členitosť je opäť v móde a HTC ju využíva v rozumnej miere - telo zariadenie je vyrobené zo skla a kovu, hliníkové hrany sú dôsledne zabrúsené a vyleštené. Výsledok je pôsobí a podľa slov výrobcu je demonštruje výkon, odolnosť, zručnosť a intuitívne ovládanie. V porovnaní s predchodcami pribudlo hlavné tlačidlo pod displejom, ktoré funguje rovnako to na telefónoch iPhone a Samsung Galaxy. Má vstavaný snímač odtlačkov prstov a dá sa vďaka nemu jednoducho odomknúť telefón.

Tri kamery, skvelý displej, kov a sklo, výborný zvuk - to je HTC One M9+ Foto: HTC

Displej s extrémne vysokým rozlíšením

Žiadne HD, žiadne Full HD. Najlepšie telefóny súčasnosti chcú zaujať displejom s rozlíšením, ktoré prekonáva očakávania aj tých najnáročnejších používateľov.

HTC One M9+ sa bude predávať aj vďaka skvelému 5,2-palcovému displeju s rozlíšením až 2K, teda až 2560×1440 pixelov. Do úvahy teda pripadá aj použitie v headsetoch virtuálnej reality, ktoré vyžadujú čo možno najvyššie rozlíšenie na ploche s uhlopriečkou okolo päť palcov.

Technológia obrazu je Super LCD3, ktoré je kvalitatívne porovnateľné s populárnym IPS LCD. Má sýte farby, nemení kontrast pri pohľade z ostrého uhla a v exteriéri je čitateľný výborne. Táto obrazovacia vrstva je prekrytá ochranným sklom, ktoré zabráni škrabancom a aj poškodeniam displeja v dôsledku menších pádov.

HTC One M9+ je vyrobený z jedného kusu hliníka, hrany má zabrúsené a vpredu sa nachádza ochranné sklo. Foto: HTC

Najlepší fotoaparát sa zmestí do vrecka

To tvrdí HTC a model M9+ považuje za to najlepšie, čo trh s fotomobilmi ponúka. Fotoaparáty na HTC One M9+ sú navrhnuté tak, aby vedeli zachytiť každý moment v úžasnej kvalite aj vďaka senzoru merajúcemu hĺbku s oveľa väčšou presnosťou, ako kedykoľvek predtým.

S pomocou funkcie UFocus by mali byť všetky selfies mimoriadne kvalitné a funkcia Copy & Paste umožní kopírovať osoby z jednej fotografie na druhú. Jedinečný 3D zážitok ponúkne funkcia Dimension Plus, ktoré dokáže mierne zmeniť pohľad na fotografie jednoduchým naklonením obrazovky. Je to jedna z výhod použitia dvoch kamier na zadnej strane.

Jednou z najvýznamnejších vlastností fotoaparátov v HTC One M9+ by mala byť ich rýchlosť. Výrobca uvádza, že sa tak snaží zavďačiť takzvanému impulzívnemu fotografovi, ktorý potrebuje fotiť nečakane, rýchlo a vo vysokej kvalite.

Súčasťou softvérového balíka nového telefónu sú aj vstavané aplikácie HTC Eye na úpravu fotiek a vďaka funkcii HTC Zoe môžete fotografie a videá spojiť v jednu efektnú prezentáciu s vlastnou hudbou.

HTC One M9+ Foto: HTC

Aj zvuk má rozlíšenie, HTC v tomto smere boduje

Áno, aj zvuk má rozlíšenie. Okrem toho je v digitálnych audiosúboroch dôležitý aj údaj bitrate, ktorý hovorí o množstve dát spracovaných za jednu sekundu (napríklad 128 kbps, 320 kbps a viac). Existujú aj ďalšie parametre napovedajúce o kvalite audionahrávky, ale nech si už vyberiete ktorýkoľvek z nich, na HTC One M9+ by ste mali prehrať väčšinu z nich s uspokojivým výsledkom.

HTC BoomSound sú dnes už ikonické duálne predné reproduktory a spolu s podporou pre prehrávanie 24-bitového zvuku zaujme najmä simulácia rozloženia 5.1 (Dolby Surround Sound).

Vysoká odolnosť celokovového tela a ochranného skla je ideálna pre aktívnych ľudí, ktorým občas telefón padne na zem. Foto: HTC

Vylepšený Android a veľa pamäte

HTC One M9+ pracuje s vylepšený systémom Android. Vylepšenie sa dotýka nielen dizajnu, grafiky, ale aj funkcií, prakticky všetky hlavné aplikácie si HTC naprogramovalo podľa svojich predstáv. Dobrou správou je, že vďaka tomu je softvér výborne optimalizovaný s technickými možnosťami telefónu a nestane sa tak, že by sa v blízkej dobe začal spomaľovať.

Pamäť telefónu je vynikajúcich 128 GB, vďaka čomu môže slúžiť aj ako prenosný disk a digitálny sklad pre filmy vo Full HD rozlíšení. S ich prehrávaním nemá smartfón žiadny problém, pretože je stavaný na prehrávanie formátov až do 4K.

Smartfón HTC One M9+ sa bude na Slovensku bude predávať v zlato-sivom farebnom prevedení v priebehu leta. Výrobca zatiaľ neupresňuje cenu nového telefónu, očakávame ale, že výrazne prekročí hranicu 600 eur.


Zdroj: tlačová správa HTC



ODPORÚČAME AJ:
Hodiny pre náročných: Vyzerajú ako hračka, sú drahé ako kvalitné auto
Nový notebook od Apple má iba jeden konektor na všetko
Najlepšie telefóny sveta sa menia, konečne sú pestrejšie
Hodinky a mobil Neptune Duo hrajú opačné garde
Kandidát na najlepší smartfón roka prekvapí aj ostrieľaného odborníka

Komentáre