Technológie

Hodinky a mobil Neptune Duo hrajú opačné garde

"Inteligentné hodinky Neptune Duo majú skvelý displej a systém Android. Telefón s 5-palcovým displejom využívajú iba ako doplnkový priestor. "

Erik Stríž, 24. februára 2015 14:00
Set Neptune Duo - hodinky Neptune Hub a displej Pocket Screen Foto: getneptune.com
Keď je reč o nových mobilných telefónoch, zvyčajne očakávame, že budú inteligentné. To znamená, že budú vybavené takým operačným systémom, ktorý umožňuje inštalovanie aplikácií a personalizáciu. Takéto možnosti poskytujú operačné systémy Android, iOS, Windows, Tizen a stále očakávaný telefón so systémom Linux. Zariadenie, ktoré je súčasťou setu Neptune Duo, však inteligentné nie je. Vraj to ani nepotrebuje.

Neptune Duo je set pozostávajúci z hodiniek Neptune Hub a “telefónu” Pocket screen”. Pocket screen znamená niečo ako vreckový displej, teda ten, ktorý nemáte na ruke.

Set Neptune Duo - hodinky Neptune Hub a displej Pocket Screen Foto: getneptune.com

Pocket screen je v prvom i poslednom rade pravou rukou hodiniek s Neptune Hub. A keď píšeme, že je pravou rukou, tak to myslíme skoro doslovne, pretože hodinky sa nosia na ľavej ruke a telefón zvyčajne držíme v tej pravej.

Z dvojice smartfón a hodinky sú v tomto prípade inteligentné hodinky. Majú v sebe operačný systém Android Lollipop a “telefón” slúži iba ako doplnkový väčší displej pre niektoré aplikácie. Zdá sa, že aj takýto prístup môže fungovať.

Set Neptune Duo - hodinky Neptune Hub a displej Pocket Screen Foto: getneptune.com

Hodinky Neptune Hub sú dizajnovo atraktívne, vyzerajú skôr smartfón omotaný okolo zápästia. Fanúšikov moderného dizajnu poteší jednoliate zahnuté sklo na celom povrchu hodiniek a mäkký plast na vnútornej strane. Displej hodiniek je dotykový a má vysoké rozlíšenie, zobrazuje operačný systém Android s významnou grafickou úpravou. Prostredie je tmavé a inverzné, avšak nemal by byť problém ani so zobrazením videa, fotiek či webstránok.

Set Neptune Duo - hodinky Neptune Hub a displej Pocket Screen Foto: getneptune.com

Zariadenie Pocket screen, ktoré vyzerá ako klasický smartfón s unisexi dizajnom, plní funkciu doplnkového displeja, pričom samo o sebe nie je inteligentné. Doslova a do písmena slúži iba na to, aby na ňom boli zobrazené aplikácie bežiace v hodinkách.

V praxi to znamená, že keď sa vám niekde stratí tento telefón, v skutočnosti neprídete o žiadne osobné údaje a dokonca bude novému majiteľovi celkom na nič. Funguje jedine vtedy, keď sa spojí s hodinkami Neptune Hub.

Displej na zariadení Pocket screen má uhlopriečku päť palcov a rozlíšenie HD 1280×720 pixelov. Je dotykový a bez vedomosti, že je iba bezdrôtovým displejom, ani neprídete na to, že nie je smartfónom.



Cena celého setu Neptune Duo je nateraz stanovená na 500 amerických dolárov, v prepočte asi 442 eur. Na naše pomery je to pomerne dosť, ale v Spojených štátoch sú na vyššie ceny elektroniky zvyknutí viac a predovšetkým sa tu nachádza základňa takzvaných “early adopters”, teda ľudí so záujmom vlastniť nové technologické vychytávky.

ODPORÚČAME AJ:
Kandidát na najlepší smartfón roka prekvapí aj ostrieľaného odborníka
Zázračný tablet s úžasným displejom a zvukom
Nadpriemerný tablet a priemerný notebook v jednom tele
Kašlite na drahé notebooky! Tento s cenou mobilu vás nadchne

Komentáre