Technológie

Nadpriemerný tablet a priemerný notebook v jednom tele

"Acer Aspire Switch 12 je vrcholom počítačovej techniky súčasnosti. Má nielen skvelé technické parametre, ale aj atypickú a výsostne praktickú konštrukciu."

Erik Stríž, 3. februára 2015 14:00
Acer Aspire Switch 12 Foto: Acer
Svet s počítačmi sa zásadne mení a my sme očitými svedkami tohto vývoja. Priamo pred našimi očami dostávajú počítače celkom nové tvary a významy, významne sa miniaturizujú a dostávajú sa do nášho každodenného života. Mnohí z nás prijali takéto mini-počítače za svoje a používajú ich denne - áno, sú to moderné mobilné telefóny, smartfóny.

O svoju pozíciu sa tiež hlásia tablety, ktoré sú bezpochyby najpraktickejšou formou počítača ako takého. Majú kompaktné rozmery, dostatočne vysoký výkon a obrazovku, na ktorej je možné pracovať s akýmkoľvek typom digitálneho obsahu.

Acer Aspire Switch 12 Foto: Acer

To najlepšie z notebookov a tabletov


Tablet Aspire Switch 12, ktorý nesie atraktívne modelové označenie Thor, je spojením sveta tabletov a notebookov. Obe tieto úlohy pritom zvláda veľmi dobre, pričom nie je možné tvrdiť, že by výrobca pristupoval na kompromisy. Aj preto má toto zariadenie o niečo vyššiu cenu, ako priemerný lacný notebook, avšak stále táto suma nepresahuje cenu špičkových telefónov.

Acer Aspire Switch 12 Foto: Acer

Päť možností použitia


Aspire Switch 12 sa dá nastaviť až do piatich polôh, a síce: tablet, notebook, stojan, počítač a stan. Všetky sú praktické a majú svoj význam, ale najčastejšie sa bude používať ako tablet a stolný počítač. Pevnou súčasťou tabletu je otočný stojan, do ktorého je možné pripojiť samostatnú klávesnicu. Tá sa k zariadeniu pripája bezdrôtovo cez Bluetooth, je ju teda možné používať aj bez fyzického pripojenia.

Acer Aspire Switch 12 Foto: Acer

Krásny displej s ideálnou uhlopriečkou


Displej tohto hybridného zariadenia spĺňa nároky náročnejších používateľov. Na uhlopriečke 12,5 palcov pracuje s rozlíšením Full HD, teda až 1920×1080 pixelov. To znamená, že obraz je krásne čistý a detailný, akoby ste sa pozerali na fotografiu vytlačenú na lesklom papieri. Displej je dotykový a prekrytý ochranným sklom Gorila Glass.

Jedna z najlepších tabletových klávesníc


Klávesnica je veľmi dôležitou súčasťou výbavy tohto tabletu a výrobca jej venoval veľkú pozornosť. Má kompaktné rozmery, ale nie je problém na nej napísať aj dlhší text, prípadne viesť dlhší chat. Oceňujeme, že všetky tlačidlá majú dostatočne vysoký zdvih, že reakcia na stlačenie je zreteľná a že je medzi tlačidlami dostatočne veľká medzera.

Skutočnosť, že sa priamo na tejto malej klávesnici nachádza nielen dotyková plocha touchpad, ale aj malý joystick menom trackpad, napovedá o záujme výrobcu oslovovať náročnejších používateľov. Ak platí, že klávesnice pre tablety nie sú veľmi kvalitné, Acer je veľmi jasnou výnimkou.

Nadpriemerne výkonný tablet a priemerný notebook


V tabletovej časti zariadenia pracuje pomerne výkonný čipset, ktorý ho predurčuje do rúk širokého spektra používateľov. Moderné webstránky a aplikácie vedia byť občas veľmi náročné na výkon a pamäť, preto sa už aj od lacných tabletov a notebookov očakáva vyšší výkon. Aspire Switch 12 ponúka pomerne dobrý základ v podobe procesora Intel Core M, 4 GB RAM, grafiky Intel HD Graphics a pamäte vo veľkosti 60 GB na SSD disku. Toto je spoľahlivý základ pre beh systému Windows 8.1, ako i mnohých multimediálnych a produktívnych aplikácií.

Súčasťou výbavy tabletu je aj bezdrôtové pripojenie Wi-Fi a Bluetooth, webkamera, konektory USB a microUSB, slot na pamäťovú kartu microSD a konektor microHDMI. Vďaka vstavaným senzorom dokáže tablet automaticky otáčať obsah na displeji podľa toho, v akej polohe sa práve nachádza.

ODPORÚČAME AJ:
Tento telefón vás očarí svojou ľahkosťou, eleganciou a šarmom
Škótski vedci dokázali spomaliť svetlo
Skvelá budúcnosť: Budeme inteligentnejší a stále pripojení na internet
Walkman novej generácie osloví tých najnáročnejších
Americký gigant Apple otvoril svoju najväčšiu predajňu v Číne

Komentáre