Štýl

Zdravé a krásne nechty? Nie je to až také ťažké, ako si myslíte

"Zopár jednoduchých pravidiel stačí na to, aby ste už nikdy nemuseli chodiť ku kozmetičke a míňať desiatky eur na umelé nechty."

Eva Frantová, 18. mája 2015 14:00
Ilustračné foto Foto: Webmagazin.sk
Už celé desaťročia je snom každej ženy vypestovať si krásne nechty, ktoré sa len tak ľahko nezlomia a budú pôsobiť reprezentatívne. Nie každej z nás sa to ale úspešne darí a zväčša nevieme prísť na to, v čom sme zlyhali. Avšak my vieme, že len zopár jednoduchých pravidiel stačí na to, aby ste už nikdy nemuseli chodiť ku kozmetičke a míňať desiatky eur na umelé nechty.

Hlavne žiadne gélové či umelé nechty


Základom je, aby ste už ani nepomysleli na to, že svoj problém poľahky vyriešite v najbližšom nechtovom salóne. Umelé nechty totiž nielenže vyzerajú umelo a nevkusne, ale navyše štruktúru a kvalitu vašich nechtov viac než len zničia. Akoby aj nie. UV lampa a na chemickej báze založené gély kvalite nechtov neprospievajú, práve naopak. Ak sa k tomu pod vrstvou gélu usadia i baktérie, nábeh na plesňovú infekciu je jasný.

Ohrýzanie je tabu


Tento prastarý zlozvyk, ktorý si väčšina z nás obľúbila už v detstve však naším nechtom viac než len škodí. Neustále zvlhčovanie nechtovej štruktúry slinami totiž necht zmäkčuje a tak nemá šancu spevnieť a narásť do požadovanej dĺžky. Ak si navyše ohrýzate i kožu okolo nechtového lôžka, o estetike nemôže byť ani reč.

Ilustračné foto Foto: Webmagazin.sk


Základom je správny základ


Podstatou zdravia nechtov je kvalitný podkladový lak, ktorý zároveň slúži ako spevňovač nechtov. Tie najlepšie samozrejme dostanete v lekárni. Nebojte sa preto poradiť s lekárnikom a zainvestovať. Pokojne ho použite i ako vrchnú kryciu vrstvu či z vnútornej strany. V tomto prípade totiž platí, čím viac, tým lepšie.

Pilník, pilník, a ešte raz pilník


Rovnako ako vlasy, i nechty potrebujú občasnú obnovu a to v podobe pilníkovania. Nestrihajte si ich, pretože by ste mohli ubrať príliš veľa a tak nikdy nedosiahnete vami požadovanú dĺžku. Pilník vám naopak zaručí kvalitu i upravenosť vašich nechtov. Pozor však na to, aby ste použili kvalitný typ, akým je napríklad sklený, ktorý sa takmer nikdy neotupí.

Ilustračné foto Foto: Webmagazin.sk


Dbajte na hydratáciu


Vaše ruky sa vplyvom zimy či fyzickej práce ľahko vysušujú a s nimi i okolie nechtov. Nedopustite, aby vaším nechtom chýbala hydratácia a včas ich krémujte produktmi určenými na zvlhčenie nechtového okolia. Potrebná hydratácia totiž prispieva k výžive nechtov viac než čokoľvek iné.

ODPORÚČAME AJ:
Príťažlivá aj počas behu? Nie je to nič zložité
Tetovanie na ženskom tele: Čo naň hovoria muži?
Stránite sa šatám kvôli svojej postave? Chyba
Túto jar je dovolené obuť si takmer čokoľvek, vyskúšajte to aj vy

Komentáre