Štýl

Vytvorte si letné opálenie ešte pred letom: Vieme ako na to

"Stačí zopár jednoduchých krokov a vaša pleť sa zmení na nepoznanie. "

Eva Frantová, 19. apríla 2016 14:00
Ilustračné foto Foto: TASR/Martin Baumann
Prvé slnečné lúče už vykukli a s nimi i naša túžba po krásnom opálenom tele. Jarné slniečko však ešte nie je natoľko silné, aby nám vytvorilo želaný hnedastý odtieň, a preto si niekedy musíme pomôcť i samy. Stačí zopár jednoduchých krokov a vaša pleť sa zmení na nepoznanie.

Podstatný je peeling


Dôležité je, aby ste vašu pleť očistili od odumretých buniek. Či už tak urobíte prúdom studenej vody alebo peelingom do sprchy, efekt dosiahnete rovnaký. Nezabudnite, že vaša pleť potrebuje rovnakú starostlivosť ako ostatné časti vášho tela.

Vyberte si ten správny krém


Pleť následne hydratujte. Nezabudnite si vybrať ten správny krém, ktorý najviac sadne vašej pokožke. Aj keď sa to na prvý pohľad zdá ľahké, nie je to naozaj tak. Na to, aby ste naozaj vedeli, aký typ pleti je ten váš musíte sa naozaj dobre poznať. Najlepšie je, ak spočiatku vyskúšate viacero typov a následne sa rozhodnete pre ten najvhodnejší.

Mlieko alebo sprej


Prípravky, ktoré vám postupným spôsobom vytvoria žiadúce opálenie sú naozaj malým zázrakom. Treba však vedieť ako ich použiť. Ak je vaša pleť suchá, skúste krémové zloženie, ktoré pri každodennej aplikácii vytvorí na vašej pleti prirodzený hnedý odtieň. Ak však patríte medzi tie, ktorých pokožka je sama o sebe dostatočne premastená, sprejová alternatíva bude pre vás oveľa vhodnejšia. Jej zloženie je ľahšie a oveľa jednoduchšie sa vstrebe.

Nezabudnite na vitamín D


Slniečko síce ešte nesvieti dostatočne silno, pomôcť si ale môžete i samy. V obchode siahnite po vitamíne D v hocijakej podobe. Zvoľte si to, čo vám najviac vyhovuje. Či už pôjde o tabletky alebo prášok, nezabudnite ich užívať každý deň. Vaša pokožka tak bude pripravená a pigmentáciu nadobudne oveľa jednoduchšie.

ODPORÚČAME AJ:
Špicaté či hranaté? Už sa nemusíte rozhodovať, prichádza Squareletto
Čo si obliecť,keď sa jarné počasie nevie rozhodnúť?
Vyrážky na dekolte už dávno nie sú in: Ako sa ich účinne zbaviť?
Zabudli ste si džínsy? Požičajte si od vášho miláčika

Komentáre