Štýl

Toto by ste nečakali: Pripravte sa na chlpaté leto

"Svetové celebrity zavádzajú nové letné trendy. A netýkajú sa šiat alebo plaviek."

Zuzana Onufer, 1. júla 2015 9:00
Miley Cyrus, ilustračné foto. Foto: TASR/AP
Stredobodom pozornosti na plážach alebo kúpaliskách by toto leto nemali byť ladné krivky dám v štýlových plavkách. Upútať by malo chlpaté podpazušie. Áno čítate správne. Po stovkách článkov s radami, ako si správne a bezbolestne holiť podpazušie, zaplavia internet a sociálne siete články a blogy o tom, ako si pestovať a farbiť chlpy pod pazuchami.

Ak to propagujú celebrity, tak potom je to cool


K tomu, aby sa akýkoľvek výstrelok stal populárnym medzi obyčajnými ľuďmi, sú potrebné celebrity. Speváčka Miley Cyrus zverejnila svoje zarastené podpazušie na Instagrame. Podobne sa ešte minulý rok vyfotila aj Madonna s popiskou Long hair...... Don't Care!.

Britská herečka Jemima Kirke sa zase so svojou chlpatou pýchou ukázala na nedávnom udeľovaní cien za módu CFDA Fashion Awards. Kritikov odbila vyhlásením: „Je to moja osobná preferencia. Mohli by ste sa venovať niečomu inému, ako môjmu podpazušiu?“ A povestná lavína sa spustila. Sociálne siete zaplavili fotky žien, hrdo ukazujúcich svoje zarastené podpazušie.
Jemima Kirke Foto: TASR/AP


Chlpatým podpazuším za rovnosť žien a mužov


Kampaň za rovnosť žien a mužov prostredníctvom neoholeného podpazušia spustia známa čínska feministka Xiao Meili. Na svojom webe vyzýva ženy, aby zasielali fotky so svojím chlpatým podpazuším. Bojuje totiž proti predsudkom, že neoholené podpazušie je pre ženu niečo zlé, špinavé a necivilizované.

"Ženy by mali mať právo rozhodnúť, ako naložia so svojím vlastným telom, vrátane takých detailov, ako sú chĺpky v podpazuší," povedala Xiao pre CNN. Podľa nej by si ženy mali slobodne vybrať, či sa holiť alebo nie, avšak nemali by byť k tomu nútené pod tlakom stereotypov.

„Mediálne pokrytie podpazušia celebrít je nechutné. Ako keby tam ženám nerástli ani chĺpky, alebo by to malo byť niečo, za čo sa majú hanbiť. Zatiaľ čo mužské celebrity otvorene ukazujú svoje chlpaté podpazušie,“ tvrdí feministka Xiao.

Trend vykúkajúcich chĺpkov však nie je nič nové. Pravidelne sa vynára od feministických protestov v 60-tych rokoch až podnes. Známa je napríklad fotografia zarastenej Sophie Loren na červenom koberci. Pamätná je aj fotka herečky Julie Roberts, ktorá sa na premiére filmu Notting Hill, v roku 1999 objavila v nádherných červených šatách, spod ktorých jej vytŕčali chĺpky.

Čo robiť v lete? Zalesňovať zalesňovať


Zaujímavý je aj počin hereckej kolegyne Jemima Kirke zo seriálu Girls, Leny Dunham. Na sociálnej sieti zverejnila svoj zoznam aktivít na toto leto. A ako prvú a najdôležitejšiu vec doň zaradila, že si musí nechať narásť chĺpky v podpazuší.

Ak vám teda neprekáža naturalistický vzhľad a chcete byť za každú cenu IN, zahoďte žiletky a hurá chlpaté leto.

Zdroj: edition.cnn.com, dailymail.co.uk

ODPORÚČAME AJ:
Balerínky, priateľky naše každodenné. Viete ako ich správne nosiť?
Máte pár kíl naviac? Meghan Trainor vám poradí ako ich nosiť aj v lete
Koniec suchým vlasom či spálenej pokožke? Pomôže vám kokosový olej
DIOR radí: Okrúhle plecia a plné prsia, ukážte ich aj vy

Komentáre