Štýl

Balerínky, priateľky naše každodenné. Viete ako ich správne nosiť?

"Verte či nie, i pri tomto type obuvi sa dá čo to pokaziť. Ak však viete, ako na to a poznáte základné zásady správneho výberu farby a veľkosti, ľahko urobíte zo svojich nožičiek „chodiace krásavice“. "

Eva Frantová, 29. júna 2015 14:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP
I taká jednoduchá a ľahučká obuv akou sú balerínky má svoje pravidlá nosenia. Verte či nie, i pri tomto type obuvi sa dá čo to pokaziť. Ak však viete, ako na to a poznáte základné zásady správneho výberu farby a veľkosti, ľahko urobíte zo svojich nožičiek „chodiace krásavice“. Je to jednoduché, presvedčte sa!

Ukážte členky


Základom správneho nosenia balerínok je, aby ste ukázali aspoň kúsok členka. Vyskúšajte kombináciu s členkovými nohavicami, či minisukňou, ktorá opticky predĺži vaše nohy a upriami na ne ešte väčšiu pozornosť. Balerínky majú totiž tendenciu nohy skracovať, ak však poodhalíte kúsok kože, ľahko tomuto javu predídete.

Tá správna veľkosť


Nezabúdajte, že vám balerínky musia sedieť i veľkosťou. Príliš veľké totiž pôsobia mohutne a takpovediac ako lode. Podstatné je tiež vybrať si správny tvar špičky, ktorá by nemala byť príliš oblúková. Uprednostňujte skôr oválne typy, ktoré vás nebudú zbytočne tlačiť a budú pôsobiť prirodzenejšie.

Ilustračné foto Foto: topofmind.sk


Veľká noha? Skúste dvojfarebné typy


Ak patríte medzi tú časť ženského pohlavia, ktorá sa môže pýšiť väčšou nôžkou, skúste si ju opticky zmenšiť a siahnite po dvojfarebných balerínkach. Kombinácia farieb vaše chodidlá navonok zmenši a dodá im šmrnc, ktorý hneď a zaraz oživí váš outfit.

Ilustračné foto Foto: topofmind.sk


Čím staršie, tým lepšie


Toto pravidlo platí nielen pri ženách. Ak ste náhodou našli balerínky ešte z mladíckych čias vašej mamy, pokojne ich prevetrajte. Móda sa predsa vracia a verte nám, belerínky tu už boli aj pred nami. Naše mamy či staré mamy sa v nich hrdo prechádzali ulicami už pred 30. rokmi. Asi na nich niečo bude, keď sú stále in.

Zdroj: www.instylebook.de

ODPORÚČAME AJ:
Máte pár kíl naviac? Meghan Trainor vám poradí ako ich nosiť aj v lete
Koniec suchým vlasom či spálenej pokožke? Pomôže vám kokosový olej
Klobúky sú opäť v móde: Na kráľovských dostihoch o tom vedia svoje
Brady sú nehygienické, zbavte sa ich

Komentáre