Štýl

Päť tipov, ako správne nakupovať podpätky

"Nízke či vysoké dámy, každá občas chceme zapôsobiť v podpätkoch. Sú však isté pravidlá, ktorými by sme sa mali riadiť, ak si ich chceme správne vybrať. Tu je päť tipov."

Diana Vaculová, 25. júla 2014 10:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo


Nie sú dvakrát pohodlné, no aj tak ich zbožňujeme. O čom je reč? No predsa o topánkach s vysokými podpätkami. Nuž, je to práve to, vďaka čomu vyzeráme zvodne a sexi. Ak sa však chcete vyhnúť rôznym problémom, ktoré ich nosenie môže spôsobovať, mali by ste sa riadi týmito pravidlami.

Večerné nákupy


Ak si chcete vybrať čo najpohodlnejšie a najvhodnejšie topánky, mali by ste nakupovať večer. Dôvod je jednoduchý. Ráno je vaša noha oddýchnutá, kým počas dňa zvyknú chodidlá mierne napuchnúť či už z vyčerpanosti, alebo z dlhšej chôdze. Preto je logické, že by ste mali vlastniť topánky, ktoré vám budú sedieť počas celého dňa, nielen ráno, keď je vaša noha ešte nezaťažená.

Pozor na veľkosť


Reč je konkrétne o veľkosti opätkov. Aj keď sa vám určite stane, že sa vám budú páčiť nejaké 15 centimetrové lodičky, myslite prakticky. Vynosíte ich? Ak aj áno, bude to stáť za ubolené a unavené nohy? Nevravíme vám, že máte nosiť iba baleríny. No ak siahnete čo i len po 12 alebo 10 centimetrových, budete sa čudovať, ako pohodlnejšie sa vám bude chodiť. Aj tri centimetre vedia spraviť svoje.

Vystriedajte značky i modely


Nikdy a v ničom nie je dobré upínať sa len na jeden model alebo značku. Možno vám lepšie sadnú topánky iného druhu či z inej firmy. Dávajte si však pozor na ich tvar a číslovanie, to sa totiž spolu s výrobcami môže meniť. No a nikto predsa nechce chodiť v nepohodlných, o číslo menších či väčších topánkach.
Ilustračné foto Foto: TASR/Pavel Neubauer

Hýbte sa


Nikdy, ale naozaj nikdy si nekupujte topánky, ktoré ste si vyskúšali iba v sede, respektíve v stoji na jednom mieste pred zrkadlom. Môže sa stať, že sa vám budú zdať dokonale pohodlné, no keď si ich vezmete do ulíc, vyvedú vás z omylu. Preto sa vo vašich ihličkách radšej poprechádzajte po predajni, aby ste videli, ako na ne vaše nohy reagujú. Môže vám to ušetriť peniaze.

Triky na rozťahovanie topánok


Napriek tomu, že určite poznáte veľa trikov, ako roztiahnuť topánky, nerobte to. Ak vás na prstoch mierne tlačia, neriešte to namáčanými novinami či inými babskými metódami. Jednoducho si kúpte o číslo väčšie a aspoň sa môžete spoľahnúť, že vám nezostanú len tak trčať v skrini.

ĎALŠIE ČLÁNKY:


Pohodlie a šmrnc v trendy teniskách
Topánkové desatoro pre každú ženu
Obujte sa pohodlne a trendy
Chcete mať nohy ako z obrázka? Inšpirujte sa spolu s nami
Chcete, aby vaše nohy vyzerali dlhšie? Inšpirujte sa!

Komentáre