Štýl

Sukne, šaty, šortky a? Tenisky!

"Zabudnite na podpätky, trendom tohto leta je kombinovanie šiat či sukní s pohodlnými a šmrcovnými teniskami."

Veronika Rosputinská, 5. augusta 2014 6:00
Converse, Reserved Foto: Converse, Reserved


Móda je v súčasnosti veľmi benevolentná. Ak sa práve nechystáte na ples, obed s vysoko postaveným štátnikom a v práci vám v oblasti obliekania nič nediktujú a nezakazujú, platí, že na seba môžete dať čokoľvek, čo sa vám páči a v čom sa dobre cítite.

Inakosť áno, ale s mierou


Na zastávke francúzskeho metra som v novembri stála vedľa dievčiny v čiapke, hrubom svetri, rifliach, na ktorých mala natiahnuté šortky a na nohách mala žabky. Nik okrem mňa na ňu zvláštne nezazeral. V Londýne zas začiatkom leta vykračoval naprieč námestím chlapík s lyžiarskymi okuliarmi na hlave. No a čo? Nič! Nikto z okoloidúcich sa nad ním nepozastavoval. V porovnaní s týmto sme na Slovensku ešte stále konzervatívni, aj keď, malé pokusy o inakosť badať aj v našich uliciach. Kedysi bolo napríklad tabu obliecť si elegantné šatočky a doplniť ich teniskami. Dnes je to veľkým hitom. V takomto outfite sme už stretli aj nejednu známu Slovenku. Inšpirujte sa aj vy.

Sukne, šaty, tenisky


Podobne ako pri balerínkach, aj tenisky v kombinácii so sukňou vyniknú najviac na vysokej štíhlej slečne s dlhými nohami, to však neznamená, že tie nižšie musia trápiť svoje končatiny každodenným nosením podpätkov. Tabu by pre vás, nižšie slečny, ale mala ostať kombinácia mini sukní a tenisiek siahajúcich nad členky.

Converse, Ann Christine Foto: Converse, Ann Christine
Obľúbeným letným kúskom šatníka žien sú vzdušné šaty, v ktorých sa cítime slobodne, nikde nás netlačia a prinášajú nám komfort, aký by sme v upnutom kostýme ťažko našli. Prečo potom túto slobodu nezavŕšime pohodlnou obuvou? Podpätky nechajte doma a skúste ich nahradiť teniskami – ideálne sa budú hodiť plátenky v pastelovej farbe.

Converse, Reserved Foto: Converse, Reserved
Pre menej odvážne, ktorým sa sukňovo - tenisková kombinácia nepozdáva, je tu stále klasika, teda tenisky, šortky a tričko. Ak takýto outfit okoreníte zaujímavým doplnkom v podobe slnečných okuliarov, šiltovky či klobúka, hneď to bude mať ten správny letný šmrnc.
Converse, F&F Foto: Converse, F&F


ĎALŠIE ČLÁNKY:


Pohodlie a šmrnc v trendy teniskách
Topánkové desatoro pre každú ženu
Obujte sa pohodlne a trendy
Chcete mať nohy ako z obrázka? Inšpirujte sa spolu s nami
Chcete, aby vaše nohy vyzerali dlhšie? Inšpirujte sa!

Komentáre