Štýl

Chcete na stužkovej zabodovať? Nepodceňte vizáž a styling

"Každá maturantka sa chce na stužkovej cítiť ako princezná. Preto sme sa rozhodli prísť s beauty trikmi, ktoré vám k tomu dopomôžu. Inšpirujte sa!"

Diana Vaculová, 14. novembra 2014 10:00
Ilustračné foto Foto: TASR - Radovan Stoklasa


Kaderníčka a vizážistka, to sú dve osoby, ktorým by ste sa pred stužkovou určite nemali vyhnúť. Dôležité je však aj to, aby ste vedeli, čo chcete. Výrazné líčenie, nude mejkap či zlatá stredná cesta? Vrkoče, drdoly, vlny alebo vyžehlené? Ak nemáte ani len tušenia, potom sa inšpirujte týmito piatimi tipmi.

Menej je viac


Možno si teraz pomyslíte, že stužková je jedinečná príležitosť na „vyfarbenie sa,“ no ste na omyle. Mnohé slečny to práve pri tejto príležitosti preháňajú a potom bohužiaľ nemá šancu vyniknúť ich prirodzená krása. Takže, ak máte na to odvahu, vyskúšajte nude mejkap. Vôbec sa ho nemusíte obávať, vaše vizážistky už budú vedieť, ako nato. A nemyslite si, že budete vyzerať tak, ako keď ráno vstanete, nude neznamená bez – je to skôr jemné líčenie, ktoré zvýrazní prirodzenú krásu každej ženy.

Pred stužkovou sa zverte do rúk odborníčky. Ilustračné foto. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Výrazný rúž


Pre blondínky červenú, pre brunetky bordovú alebo naopak. Všetky výrazné rúže sú in, len sa musíte rozhodnúť pre ten, ktorý sa hodí konkrétne vám. Najlepšie je, ak vašu vizáž doplníte potom už len o linku na očiach a špirálu. Prípadne, ak siahnete po tieňoch vo farbách sivej či hnedej. Takisto odporúčame, aby ste sa zverili do rúk vizážistiek. Ony sú odborníčky a najlepšie vedia, čo sa vám hodí. Okrem toho sa pri takejto príležitosti skutočne oplatí investovať do vašej dokonalosti.

Zvýraznite si líčka


Mejkap, púder a? No predsa lícenka. Že ju bežne nepoužívate? Tak na stužkovú by ste mali. Prečo? Ak siahnete po ružovej, dodá vám dokonalý look sexy maturantky. Dolaďte ju s rovnako ružovým leskom a o krásnu vizáž máte postarané. Ak ste brunetka, bude sa vám tento tip hodiť ešte viac.

Nezabudnite ani na líca. Ilustračné foto. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Trendy vlny


Zabudnite na dlhé vyspávanie v natáčkach či na nekonečné kulmovanie. Vsaďte na takzvané nenútené vlnky. Tie dosiahnete tak, že si ich vytvarujete so žehličkou na vlasy. Vrchnú časť vašej hrivy si už tradične vyžehlite (ak si bežne vlasy nevyrovnávate, potom si ich len rýchlo prejdite, aby ste dosiahli uhladený efekt) a spodnú časť vašich vlasov si natočte. Toto by bez problémov mala zvládnuť kaderníčka, ku ktorej by ste pred stužkovou mali ísť. No ak chcete ušetriť, po pozretí zopár tutorialov na youtube budete i vy profíčka.

Ako šelma


Teraz skutočne nemáme na mysli vzory leoparda či tigra na vašich šatoch. Hovoríme o zvodnom pohľade. Ten docielite tak, že budete mať výrazné mihalnice – ak netúžite po umelých, potom si jednoducho natrite viac vrstiev na vaše. Samozrejme s takou špirálou, ktorá vám ich celé nezleptá. No a ďalší spôsob, ako môžete docieliť pohľad šelmy je zvoliť trblietavé tiene. Zvyšok necháme na vás.

ODPORÚČAME AJ:


Módne (s)hity, ktoré na Slovensku fičia. Tohto sa vyvarujte
Nestihli ste si umyť vlasy? Tu sú tri tipy ako to zamaskovať
Móda hip-hopu, ktorá už nie je in. Tomuto sa vyhnite
Päť tipov, ako sa vyvarovať nevhodným topánkam
Tieto doplnky vám počas jesene nesmú chýbať

Komentáre