Štýl

Módne (s)hity, ktoré na Slovensku fičia. Tohto sa vyvarujte

"Neviete čo si máte dnes obliecť? Stojíte pred šatníkom už hodnú chvíľu a váhate? Týmto kúskom sa rozhodne vyhnite."

Diana Vaculová, 10. novembra 2014 14:00
Foto: Reserved


Každá sa snažíme byť in, niekedy však ani nevieme, aké nevkusné veci si obliekame. Pretože na Slovensku ešte stále fičia a tvária sa ako tie najväčšie hity. Nuž milé dámy, tomu je koniec, prinášame vám päť módnych (s)hitov, ktorým by ste sa skutočne mali vyvarovať.

Fejky, fejky a ešte raz fejky


Kabelky, peňaženky či topánky, ktoré sa snažia tváriť luxusne. Prosíme vás, vyhnite sa fejkom. Nesnažte sa za každú cenu pôsobiť ako Carrie zo Sexu v meste, ktorá mala plný šatník kvalitných handier. Ak nemáte na originály, tak si nekupujte ani ich napodobeniny. Je to zbytočné, od tých pravých kúskov majú skutočne ďaleko a za ich cenu si radšej kúpte iný značkový tovar kvalitnej výroby.
Foto: Marks and Spencer


Pozor na vzory


Je pravda, že vzory sú trendy, no nemali by ste zabúdať na jeden dôležitý fakt. Ak si kúpite tričko z nekvalitného materiálu napríklad s leopardím vzorom, svoj look okamžite zakopete pod čiernu zem. Pretože ak už chcete na seba pútať pozornosť s práve takýmito zvieracími vzormi, mali by ste myslieť aj na fakt, aby váš outfit v konečnom dôsledku nepôsobil lacno, priam vulgárne. Čo, samozrejme, bude, ak vsadíte na kvantitu, namiesto na kvalitu.
Foto: New Yorker


Nezabite look topánkami


Vyčarovali ste si perfektný look, no neviete čo na nohy? V tomto prípade vás žiadame o jediné, nech to nie sú na Slovensku tak známe crocsy, tenisky na opätkoch či nedajbože topánky s plným opätkom. Toto všetko sa už dávno nenosí, len k nám sa informácie zo sveta módy dostávajú o čosi pomalšie. Ak chcete pôsobiť elegantne, vsaďte na ihličky, ak športovo, vyskúšajte klasické tenisky alebo mokasínky. Hlavne sa vyhnite trom vyššie spomenutým módnym faux pas.
Foto: Jennyfer


Športové kabelky


Do fitka, na túru či na inú príležitosť, kde sa skutočne chcete cítiť najmä pohodlne, noste športové tašky, respektíve ruksaky, proti tomu nemáme nič. Jednak do nich všetko zmestíte, a tiež, ak si zvolíte tie správne, vyzerajú dobre. Len sa preboha vyhnite známym športovým kabelkám, o rozmeroch päť krát päť centimetra, vo výrazných krikľavých farbách, zo šušťákového materiálu a s lakovanými pútkami. To skutočne nie je hit. Práve naopak.
Foto: H&M


Zdobené opasky


A je to tu. Zdobené opasky, ktoré nájdete asi v každom čínskom obchode. Tým, samozrejme, nechceme degradovať tieto obchodíky, len tie ich opasky, tie nenoste. Rozpoznáte ich tak, že sú mnohofarebné, zdobené rôznymi korálkami a hlavne, už na prvý pohľad skutočne nevkusné. Ak chcete nosiť výrazné opasky dobre, vsaďte napríklad na metalické odtiene, s tými nepokazíte skutočne nič.
Foto: Karen Millen


ODPORÚČAME AJ:
Nestihli ste si umyť vlasy? Tu sú tri tipy ako to zamaskovať
Móda hip-hopu, ktorá už nie je in. Tomuto sa vyhnite
Oblečte sa ako hviezdy. Tu je päť tipov
Päť tipov, ako sa vyvarovať nevhodným topánkam
Desať kúskov, ktoré dvadsiatničke nesmú v šatníku chýbať

Komentáre