Štýl

Nestihli ste si umyť vlasy? Tu sú tri tipy ako to zamaskovať

"Ktorej z nás sa to už nestalo? Hektické obdobie, zábava, únava, stres, rýchla sprcha a spať. Na vlasy sa medzitým akosi pozabudlo. Nevadí, aj pre vás máme riešenie. Tu sú tri tipy!"

Diana Vaculová, 7. novembra 2014 10:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP


Žiadna žena nechce na verejnosti pôsobiť neupravene, tobôž neumyto. Občas sa však aj tým najväčším perfekcionistkám prihodí, že si nestihnú umyť vlasy. A tak je problém na svete. Hriva, ktorá nemá žiadny tvar, ktorá nevonia ženskosťou, a ktorá pôsobí neupravene. Všetci sme len ľudia, a preto sme i na tento problém vymysleli riešenie. Respektíve tri triky, ako sa s tým popasovať, ak už skutočne nestíhate kúpeľ. Inšpirujte sa.

Suché šampóny, počuli ste o nich?


Tak predsa prišli vizážisti, stajlisti, či iní odborníci na to, ako sa popasovať s tou najmastnejšou hrivou hravo a rýchlo. Stačí, ak si vaše vlasy "umyjete" takpovediac nasucho. Suchý šampón, ktorý má podobu prášku aplikujete tak, že si ho nanesiete od korienkov a hrebeňom rozčešete až po končeky vašich vlasov. Okamžite absorbuje mastnotu a vy budete pôsobiť, akoby ste si vaše vlasy práve umyli klasickým spôsobom. Táto vychytávka je skvelým trikom i pre ženy, ktoré majú celkovo problém s rýchlym mastením vlasov. Suchý šampón ich pozitívnym spôsobom do istej miery vysuší, a tak vás zbaví tohto nevítaného problému.

Ilustračné foto Foto: TASR/AP


Vyčešte sa


Určite samé dobre viete, že existujú účesy, ktoré sa s čerstvo umytými vlasmi robia neskutočne ťažko. Takže, ak práve máte mastnú hrivu, vyčešte si ju. Zvoľte napríklad konský vrkoč alebo drdol, dôkladne tento účes zalakujte a môžete sa tešiť z perfektného výsledku ako od kaderníka. Mastnota sa tak opticky okamžite stratí.

Zmeňte cestičku vo vlasoch


Ste naučené nosiť vlasy nabok? Máte ofinku dopredu? Skrátka nosíte každodenne nejaký vami obľúbený účes, ktorý vám pristane? Potom je logické, že si naň vlasy zvykli, a tak sa vám, samozrejme, bude oveľa viac a rýchlejšie mastiť ofina, ako zvyšok vašich vlasov. No a tu môžete použiť spomínaný trik. Prehoďte si vašu cestičku inak, napríklad na takzvanú "riťku", a teda na dve rovnaké polovičky oddelené cestičkou v strede hlavy. Nielenže týmto spôsobom zamaskujete mastnotu, no vyčarujete si aj objem a zároveň prekvapíte svoje okolie s príjemnou zmenou. Hor sa do toho!

Ilustračné foto Foto: TASR/AP


ODPORÚČAME AJ:
Móda hip-hopu, ktorá už nie je in. Tomuto sa vyhnite
Oblečte sa ako hviezdy. Tu je päť tipov
Päť tipov, ako sa vyvarovať nevhodným topánkam
Desať kúskov, ktoré dvadsiatničke nesmú v šatníku chýbať
Viete si predstaviť muža v nylonkách? Kedysi to bolo bežné

Komentáre