Hudba a film

Slash s novinkou World On Fire boduje

"Album sa po týždni od vydania vyhupol rovno na siedme miesto britskej predajnej hitparády albumov. "

TASR, 23. septembra 2014 12:00
Foto: Warnermusic.com


Pred týždňom, 15. septembra vydal gitarista Slash tretí sólový album, ktorý pomenoval World On Fire. Ten sa po týždni od vydania vyhupol rovno na siedme miesto britskej predajnej hitparády albumov. Ponúka na ňom 14 nových songov, pilotným singlom je titulná pieseň World On Fire.

Zatiaľ čo sólový debut niekdajší člen Guns N' Roses nahrával s viacerými hviezdnymi hosťami (Ozzy Osbourne, Dave Grohl z Foo Fighters, Iggy Pop alebo Fergie z Black Eyed Peas), na ďalších albumoch už spolupracuje s pevnou zostavou hudobníkov.

Najdôležitejšou súčasťou jeho zostavy je nepochybne spevák Myles Kennedy z kapely Alter Bridge, ktorý bol mimochodom aj jedným z účastníkov na prvom albume. Slash je držiteľom Grammy a bol prijatý do Rock'n'rollovej siene slávy. Magazín Time ho v zozname najlepších gitaristov histórie zaradil za Jimiho Hendrixa hneď na druhé miesto.

Slash (*23.7.1965, Hampstead, Londýn, vlastným menom Saul Hudson) si získal úspech ako gitarista americkej skupiny Guns N' Roses. Táto hardrocková formácia vznikla v Los Angeles v júni 1985. V auguste 1987 vydali prvý album s názvom Appetite For Destruction. Sláva skupiny, alkohol a drogy k tomu viedli k sporom speváka Axla Rosea s ostatnými členmi kapely, ktoré mali za následok postupný odchod všetkých jej pôvodných členov. Slash odišiel zo skupiny v októbri 1996. Na sólovej dráhe vydal v marci 2010 debutovú sólovku Slash, v máji 2012 pridal druhý album Apocalyptic Love.

ĎALŠIE ČLÁNKY:


Album Richarda Müllera pokrstil samotný prezident
VIDEO: Connie Talbot, malý spevácky zázrak
VIDEO: Mladík predvádza bravúrny rap do hudby od Mozarta
Nechajte sa unášať na orientálnych rytmoch
Desať najpopulárnejších hudobných videí na YouTube
Títo chlapci dojali Britániu: Pri piesni o šikane tiekli slzy
Tento génius prevalcoval America's Got Talent. Neuveríte, čím

Komentáre