Hudba a film

Album Richarda Müllera pokrstil samotný prezident

"Stalo sa prvý raz v histórii našej krajiny, aby prezident krstil album speváka. Ide o nový trojalbum HLASY 2 slovenskej hudobnej ikony a skupiny Fragile."

Webmagazin.sk, 17. septembra 2014 11:00
Na krste nového albumu Foto: René Miko


Richard Müller patrí medzi najväčšie spevácke osobnosti na Slovensku a to už nejaký ten piatok. Svedčia o tom nielen čísla predaných kópií, ale aj pocta, ktorá sa dostavila jeho najnovšiemu dielu. Trojalbum HLASY 2, ktorý nahral so skupinou Fragile, mu prišiel pokrstiť náš prezident Andrej Kiska.

Nový album obsahuje takmer štyri hodiny hudby - live verziu z turné HLASY 1, dvojhodinové live DVD a nové štúdiové CD. Nové CD predstavia HLASY na megaturné, ktoré zahŕňa 40 koncertov po celom Slovensku aj Česku.

Nové verzie hitov


“Koncert” je spomienkou na predchádzajúce a veľmi úspešné turné “HLASY” v podobe live nahrávky. Na DVD “Koncert” nájdu fanúšikovia záznam z koncertu v Bratislave, kde je zachytená skvelá atmosféra a vypredané hľadisko haly NTC. Nové CD “HLASY 2” obsahuje osem Richardových hitov vo famóznych úpravách „a cappella“ bez použitia jediného nástroja! Priaznivci sa môžu tešiť na nové verzie hitov „Rieka“, „Baroko“, „Nahý II“ či „Hluk“.

„Pre mňa bolo veľkou cťou, keď mi Richard zavolal, aby som mu pokrstil jeho nové cédečko. Sme s Richardom skoro rovnaký ročník a na jeho pesničkách som vyrastal. Nové CD som si už aj vypočul. Aj keď času je čoraz menej, ale pokiaľ je dobrá hudba, tak priestor na to, aby si človek vložil cédečko do počítača a popri práci vypočul, sa vždy musí nájsť,“ povedal prezident Andrej Kiska.

Krst nového albumu Foto: René Miko
Krstilo sa skutočne veľkolepo – nápojom bohov, vínom. „Keď sa riešila otázka krstného otca, tak sme navrhli pána prezidenta. Spoločne sme sa tomu zasmiali, boli sme presvedčení, že sa to nemôže podariť. Keď však o dva dni prišla z prezidentskej kancelárie kladná odpoveď, veľmi ma to potešilo. Keby všetko v našej krajine bolo také bezproblémové, ako stretnutie s pánom prezidentom a tento krst, tak by to bolo výborné,“ neskrýval nadšenie spevák.



Informácie nám poskytla Nora Krchňáková z PROPAGANDA HOUSE.

ĎALŠIE ČLÁNKY:


VIDEO: Connie Talbot, malý spevácky zázrak
VIDEO: Mladík predvádza bravúrny rap do hudby od Mozarta
Nechajte sa unášať na orientálnych rytmoch
Desať najpopulárnejších hudobných videí na YouTube
Títo chlapci dojali Britániu: Pri piesni o šikane tiekli slzy
Tento génius prevalcoval America's Got Talent. Neuveríte, čím

Komentáre