Hudba a film

Kino novinky týždňa: Traste sa, tretie Babovřesky prichádzajú

"V príbehu nechýba láska, žiarlivosť, závisť, intrigy a taktiež aj vtipné okamihy v ktorých sa niektorí určite nájdu. "

Webmagazin.sk, 21. januára 2015 10:00
Babovřesky 3 Foto: Continental film


Komédia Zdeňka Trošky je úsmevným obrázkom zo života na súčasnom vidieku, ktorá s nadhľadom a komediálnou nadsázkou tak trocha v duchu Slnko, seno sleduje kopiace sa nedorozumenia a súhry náhod, ktoré poriadne zamotajú hlavu dedinčanov.

Babovřesky 3


Príbeh začína tam, kde druhý diel skončil: Horáčková vybieha z domu oproti mladej dáme, ktorá prišla do Babovřeskov. Miestne drbny, ktoré sa zbehli v nej spoznali sestru Glóriu. Tá sa (po vzore farára Petra) rozhodla vystúpiť z rádu a zostať v Babovřeskoch. Zápletka sa točí okolo pomsty starostu Stehlíka a miestnych hospodárov Horáčkovej... Do dediny sa vracia kontrolór Dodo. Nie je sám, prichádza s ním jeho manželka, ktorá Stehlíkovi zaistí dotáciu, vďaka ktorej starosta môže poslať všetkých sedem miestnych drbien k moru... akcia „likvidácia báb“ začína. A nad tým všetkým bdie nový farár, ktorý prišiel do dediny nahradiť pátra Petra...



Birdman


Čierna komédia oceňovaného režiséra Alejandra iñárritu prináša príbeh herca Riggana Thomsona (Michael Keaton), ktorý sa v minulosti preslávil filmovou postavou kultového vtáčieho super hrdinu Birdmana, a teraz sa s vypätím síl snaží o svoj divadelný debut na Broadwayi. Riggan dúfa, že keď uspeje ako režisér a herec nového ambiciózneho predstavenia, oživí svoju upadajúcu kariéru. V mnohých ohľadoch to je riskantný krok. Ale bývalý filmový super hrdina si robí veľké nádeje, že vďaka tomu konečne získa uznanie ako umelec a všetkým vrátane seba dokáže, že ešte nie je odpísaný.



Veľká Šestka


„Veľká 6“ je dobrodružná komédia o milom robotíkovi menom Baymax a zázračnom chlapcovi Hiro Hamada. Vďaka svojmu skvelému bratovi Tadashiovi sa učí Hiro využívať svoje geniálne technické nadanie. Spoločnosť mu robia rovnako zmýšľajúci kamaráti: adrenalínový GO GO Tamago, čistý šialenec Wasabi No – Ginger, chemik Honey Lemon a zabávač Fred. Keď ich ničivé udalosti katapultujú do nebezpečného sprisahania rozvíjajúceho sa v uliciach San Fransokyo, Hiro sa obráti na svojho najbližšieho spoločníka, robota menom Baymax a transformuje svoju skupinu do zóny špičkovej technológie. Hrdinovia v silnej zostave sa rozhodnú vyriešiť záhadu. Film je inšpirovaný Marvelovskými komixmi akčného štýlu a srdečným humorom animácii Walta Disneyho.



Whiplash


Strhujúci príbeh mladého bubeníka, ktorý pod vedením obávaného jazzového maestra prekoná hranice svojich psychických i fyzických možností. Film, z ktorého budú mať zimomriavky nielen milovníci jazzu... Pôvodne bol scenár k filmu zaradený na Black List top filmových projektov, ktoré ešte neboli nakrútené. Aby Chazelle získal prostriedky na jeho realizáciu, vybral 15 strán z pôvodného scenára a nakrútil krátky film. Ten zožal veľký úspech na festivale Sundance v roku 2013, kde upútal produkčnú spoločnosť Bold Films. V roku 2014 sa Whiplash vrátil na filmové plátna festivalu Sundance už ako celovečerný film, ktorý nadchol divákov a odniesol si cenu publika i Veľkú cenu poroty.



Hacker


Muž je prepustený z väzenia, aby pomohol americkým a čínskym orgánom vystopovať tajomných kybernetických zločincov. Nebezpečné hľadanie vedie z Chicaga do Hongkongu.



Mami!


Xavier Dolan prichádza s filmom Mami!, ktorý dojíma a nadchýna široké publikum. Prináša príbeh dospievajúceho Steva s diagnózou ADHD (porucha pozornosti spojená s hyperaktivitou) a jeho mamy Diane, ktorá aj napriek odporúčaniam odborníkov trvá na tom, že sa o svojho syna postará sama a že dokážu zvládnuť aj školu. Vydajú sa na cestu, kde sa prchavé okamihy šťastia a spokojnosti rýchlo menia na výbuchy násilia a beznádeje. Hore a dolu, tak, ako to už v živote býva. Film Mami! bol tento rok horúcim kandidátom na Zlatú Palmu. Z festivalu si napokon odniesol Cenu poroty ex aequo.



ODPORÚČAME AJ:
ZLATÝ GLÓBUS: Tieto filmy bodovali, tieto dámy zažiarili
Stallone nakrúti záverečný film o Rambovi s názvom Last Blood
Do slovenských kín prichádza film Rukojemník
Kino novinky týždňa: Stačilo ju zabiť, ale on sa do nej zamiloval
Najlepší film roka 2014: Goodbye to Language zvíťazil o jeden hlas

Komentáre