Hudba a film

Kino novinky týždňa: Denzel Washington bojuje proti ruskej mafii

"Známa hviezda Hollywoodu prichádza do kín v úlohe bývalého člena špeciálnej jednotky. Jeho pokojný dôchodok narušia ruskí gangstri."

Veronika Rosputinská, 24. septembra 2014 10:00
Denzel Washington pózuje pred prezentáciou akčného thrilleru The Equalizer v Berlíne. Foto: TASR/AP Photo

Aj tento štvrtok čakajú slovenské kiná nové premiéry. Aké? Na to sa poďte pozrieť spolu s nami.

Equalizer


Kriminálny triler s majstrom akcie v hlavnej úlohe. McCall (Denzel Washington) je bývalý člen špeciálnej zásahovej jednotky a jeho súčasnou ambíciou je život „na dôchodku“. Jednoducho pokojný život v ústraní, bez stresujúcich akcií a s voľným časom využitým na koníčky. Ale je takýto život pre neho? Odpoveď nájde v Teri, mladom dievčati uháňanom mafiou, ktorej sa rozhodne pomôcť. Tú si zahrala mladučká Chloe Grace Moretz, ktorú tento rok magazín People zaradil medzi najštýlovejšie ženy sveta. Nuž, kariéra sa jej sľubne rozbieha.


Východiskový bod


Veda a mystika. Čo vyhrá v živote doktora Iana Graya? Spočiatku je presvedčený v moc vedy, nič iné mu ako molekulárnemu biológovi nedáva zmysel. Je pohltený štúdiom evolúcie oka, no do jeho života vstúpi žena. Ich vzťah je vášnivý, no osud tragický. Keď neskôr príde s nečakaným objavom, otrasie to všetkým, v čo kedy veril.


Všiváci


Dráma s prvkami komédie do našich kín nemala dlhú cestu, má český pôvod. Jej obsahom je príbeh rodiny Rohanovcov – bratov Mikuláša a Richarda. Kým Mikuláš je špičkový neurochirurg, Richard je veterán z afgánskej misie. Mikuláš má veľa mileniek, Richard zasa dlhov. Kde pramenia ich spory?


O koňoch a ľuďoch


Islandko-nemecko-nórska romantická komédia je niečím, čo v našich kinách ešte asi nebolo. Jemný, vtipný, citlivý príbeh v krásnom islandskom prostredí je vyrozprávaný z pohľadu koní. Aký majú na nás vplyv? A aký my na nich?


Deti


Dráma Deti je prvým hraným filmom dokumentaristu Jara Vojteka a jeho obsahom sú rodinné vzťahy. Tie nebývajú vždy dokonalé, ale človek si musí zvyknúť a žiť v tom, čo má k dispozícii, a nie snívať o tom, čo nie je. Film sa skladá zo štyroch samostatných poviedok, ktoré však spolu fungujú ako harmonický celok. Každá v inom období a s inými postavami, ale všetky odzrkadľujú vzťahy, ktoré poznáme zo života my všetci. Láska, sklamania, nádeje aj rozhodnutia...


ĎALŠIE ČLÁNKY:


Vitajte naspäť v meste hriechu
Top 20 najlepšie zarábajúcich filmov roka 2013
Kino novinky týždňa: Nicole Kidman je po vážnej nehode bez spomienok
Film o Pavlovi Demitrovi sa dostáva do kín
Kino novinky týždňa: Korenistá láska a skorumpované mesto

Komentáre