Hudba a film

Katka Knechtová nespomaľuje ani vo veku 34 rokov

"Začínala v kapele IMT Smile. Dnes patrí k našim najlepším speváčkam. Rodáčka z Prešova, tiež známa ako Peha, oslavuje 34. narodeniny."

Webmagazin.sk, 14. marca 2015 14:00
Katka Knechtová Foto: TASR
Katka Knechtová odštartovala svoju kariéru ako pätnásťročná. Začiatky jej pôsobenia siahajú do Prešova, kde sa zoznámila s Táslerovcami a stala sa vokalistkou skupiny IMT Smile. Medzi prvé úspechy možno zaradiť aj to, že ako členka tejto kapely robila predskokana na turné skupiny Olympic.

O rok neskôr sa talentovaná speváčka, klaviristka, gitaristka a skladateľka, rozhodla pre odchod z prešovskej kapely. Ivan Tásler sa s ňou preto dlho nerozprával. Vznikla formácia Peha, ktorá má na konte štyri albumy. Pre Katku to bol veľký zlom, pretože práve v tomto čase vznikli jej hity Za tebou a Spomaľ, ktoré ju preslávili. Skupina získala cenu Objav roka. Katka Knechtová obdŕžala tiež ocenenie Aurel, Slávik a OTO v kategórii najlepšia speváčka.



Zlom v kariére


Svoj prvý sólový album Zodiak vydala v roku 2008. Producentom albumu sa stal Head. Do rádií sa dostali skladby V tichu a Vo svetle žiariacich hviezd. Aurela za pesničku roku 2008 jej priniesla pieseň Báthory – Muoj Bože, ktorá sa objavila vo filme Juraja Jakubiska. Katka má veľkú základňu fanúšikov na Slovensku aj v Česku. Spievala tam na viacerých festivaloch a jej turné Zodiak tour 2009 malo veľmi dobré ohlasy.



Držiteľka viacerých speváckych cien absolvovala veľa koncertných šnúr so zaujímavými umelcami. Na jar 2011 koncertovala so skupinou Chinaski. O dva roky neskôr prezentovala svoju tvorbu na akustickom turné. Medzi jej posledné väčšie vystúpenia patria tie s Cigánskymi Diablami. Počas koncertného zhonu stihla Katka vydať druhý album Tajomstvá a vystupovala na mnohých festivaloch.



ODPORÚČAME AJ:
Archívny Chlapec vydáva animovaný klip k piesni Spomienka na detstvo
Kino novinky týždňa: Liam Neeson v akčnej zabijackej úlohe
Český kráľ country Michal Tučný by sa dnes dožil 68 rokov
Martin Dejdar neprichádza o svoje obdivovateľky ani v päťdesiatke
Film 5. pluk – Misia Afganistan vám spraví reálnu predstavu o vojne

Komentáre